Els joves es posen als fogons

Arrenca una nova edició del cicle 'Cuina sense pares' amb noves instal·lacions i la voluntat d'omplir totes les places

El cicle 'Cuina sense pares', que organitza el departament de Joventut del comú d’Andorra la Vella, arriba a la tercera edició amb cinc tallers que es desenvoluparan entre els mesos de gener i març. La voluntat és repetir l’“èxit” de les dues edicions anteriors en què hi van prendre part una norantena de joves d’entre els 12 i els 18 anys i, per tant, omplir totes les places que s’oferiran, una quinzena per proposta, tal com ha manifestat l’informador-dinamitzador del servei de Joventut, Òscar Gabà, que ha recordat que, en les dues edicions anteriors, fins i tot es va haver de doblar algun dels tallers davant de la demanda que van tenir. A més, aquest tercer cicle arriba amb una novetat, una nova cuina a La Central.

Així, i veient la bona acollida que aquesta proposta tenia entre el públic jove (va ser una de les activitats que va “suscitar més interès”) es va decidir reformar la cuina i, per aquest motiu, s’hi han destinat 5.000 euros, tal com ha explicat el cònsol menor i conseller de Joventut, Marc Pons. També ha incidit en què la participació ha demostrat que la proposta va ser “un encert” i ha recordat que entre els objectius hi ha que els joves coneguin la cuina en les seves diferents opcions, que puguin guanyar autonomia per cuinar –i més en una etapa en què sovint marxen a estudiar fora de casa– a més de fomentar la creativitat. Se’ls ofereixen receptes fàcils d’elaborar i que puguin fer amb productes de temporada i de quilòmetre zero.

La proposta arrencarà aquest mateix dimecres amb el taller de sushi ofert pel xef del grup gastronòmic Gong, Juan Carlos Valladares, que ha manifestat que ensenyarà als joves plats assequibles i fàcils d’elaborar i ha afegit que es tracta d’una iniciativa interesant per a la “difusió de la gastronomia”. La següent proposta serà un taller de cookies, el 31 de gener, amb Alix Sharp, que a més conduirà la proposta en anglès. El 14 de febrer, l’escudellaire Teo Armengol aproparà els joves a aquest plat típic; el 7 de març Clàudia Coma, del restaurant Coma, els endinsarà en el món de la cuina d’autor i, per últim, Sebastien Besnier, del Plat’In, conduirà un taller vehiculat en francès i sobre cuina gal·la.

Pons ha destacat que aquestes activitats també són una oportunitat perquè els joves puguin compartir experiències amb els cuiners i veure els projectes que han tirat endavant i també la multiculturalitat de la cuina del país. La proposta, ha recordat, compta amb el suport de l’ambaixada francesa.