Societat 05/10/2018

Un judici camí d'eternitzar-se

Silvestre presenta una nova recusació que obliga a suspendre per tercer cop la vista oral del 'cas BPA'

Ana
1 min
Un moment del judici del 17 de setembre, que es va cancel·lar pocs minuts després de començar. / C. G.

Andorra la VellaS'havia de reprendre el proper 15 d'octubre a les 9.30 del matí, però de nou el judici del 'cas BPA' s'ha tornat a ajornar fins a nova ordre. És ja el tercer ajornament d'un judici que va camí de durar anys. El motiu, aquesta vegada, són noves recusacions contra els magistrats del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón. L'advocat Josep Anton Silvestre, que defensa quatre processats, demana que se'ls aparti del cas. El Tribunal Superior haurà de tornar a pronunciar-se al respecte.

Silvestre també va ser qui, fa unes setmanes, va presentar un escrit de recusació, fet que va comportar la suspensió del judici pocs minuts després de reprendre's, el 17 de setembre. Aquesta mateixa setmana es coneixia la resolució del Tribunal Superior, que desestimava la petició de Silvestre i tornava a emplaçar a advocats i acusats a la vista oral, al proper 15 d'octubre. Però l'advocat insisteix i ha presentat una nova reacusació.

El primer ajornament del judici va ser el mes de gener, després de les qüestions prèvies formulades per les defenses, on es demanava que sortissin de la causa el Govern, els accionistes minoritaris i els actors civils. Qüestió que va ser denegada.

Aquest judici, que de nou torna a quedar-se sense data per a la vista oral, és el primer dels relacionats amb Banca Privada d'Andorra. Concretament el 'cas Gao Ping', en què es jutgen uns fets relacionats amb l'empresari valencià Rafael Pallardó, que presumptament enviava diners a empresaris xinesos a través de compensacions que efectuava amb clients de l'entitat bancària.

stats