Societat 08/04/2019

El judici del cas BPA, del 16 de setembre al 19 de gener

Hi ha previstes quatre sessions setmanals

Joan Ramon Baiges
1 min
Els magistrats del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón, durant la vista oral del judici. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaEl Tribunal de Corts ha comunicat a les parts el dia després de les eleccions generals que el judici per cas BPA es reeprendrà el 16 de setembre i s'allargarà fins el 19 de desembre. Es faran quatre sessions a la setmana, de dilluns a dijous durant els poc menys de quatre mesos que durarà la vista.

El ponent de la causa serà Enric Anglada amb els magistrats Concepció Barón i Jacques Richiardi, després de la recusació de l'anterior president Josep Maria Pijuan per l'enfrontament que va tenir amb l'advocat Josep Antoni Silvestre que el va deixar fora del judici.

La represa és possible després que el Tribunal de Corts hagi desestimat la recusació d'Anglada i de Barón per part de l'advocat Joan Anton Silvestre, una demanda que va arribar al Tribunal Constitucional, que va rebutjar que es vulnerés cap dret.

El TC va desestimar el recurs d'empara que van presentar quatre processats de la causa primera del cas BPA (actualment ajornat 'sine die'), defensats per l'advocat Josep Anton Silvestre, on es demanava apartar els tres magistrats que formen el tribunal: Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón. La defensa va considerar que el tribunal no és imparcial i, per tant, se'ls vulneren els drets a l'accés a la jurisdicció i a la llibertat d'expressió. El TC, però, va considerar que no es vulneren aquests drets i que cal conciliar entre els motius invocats per la demanda i la particularitat del sistema jurisdiccional d'un petit estat on les recusacions podrien dur “ràpidament a la seva paràlisi”.

stats