Societat 04/10/2019

Un jutjat tracta de ressuscitar un 'mort' que va reviure via internet

L'home va ser declarat sense vida el 3 de novembre del 2010

Efe
2 min

Las PalmasUn jutjat de La Palma (Espanya) tracta des de l’any passat de "ressuscitar" un emigrant canari a Veneçuela a qui va donar per mort el 2010 i que ha recorregut a les xarxes socials per cridar la seva atenció, amb vídeos en què proclama: "Jo, Ángel González Acosta, declaro que soc viu".

Segons confirma el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries, Ángel González Acosta va néixer a La Laguna el 3 d’octubre de 1933 (aquest dijous va complir 86 anys) i va ser declarat mort el 3 de novembre del 2010 pel Jutjat de Primera Instància responsable del Registre Civil de la localitat de Los Llanos de Aridane (La Palma).

La seva mort legal es va aprovar com a resultat d’un expedient iniciat tres anys abans per una filla seva que resideix a La Palma i que va al·legar que feia molt temps que no en tenia notícies.

El Jutjat de Los Llanos de Aridane va posar en marxa la investigació que estableix el procediment previst per als casos en què se sospita que algú desaparegut ha mort, amb publicació d’anuncis en butlletins oficials, diaris de notícies de la província (Diario de Avisos, en aquest cas) i ràdios (RNE) per demanar l’ajuda de qualsevol que tingués notícies del seu parador.

En mans del jutjat "també es van practicar proves testificals i es va lliurar ofici al cens de Veneçuela intentat donar amb el seu parador, amb resultats negatius. En vista de tot això, el 2008 es va traslladar l’expedient al Ministeri Fiscal que, d’acord amb la llei, va informar a favor de la declaració de mort", resumeix el TSJC.

No obstant, vuit anys més tard, un representant legal de qui diu ser Ángel González Acosta va demanar al jutjat que esmeni aquest error, perquè assegura que l’emigrant de Tenerife és viu.

Amb l’expedient ja en marxa, el jutjat està fent gestions per contactar amb qui diu ser Ángel González perquè acrediti la seva identitat i se’l pugui "ressuscitar" al Registre Civil.

L’home no ha d’estar gaire conforme amb el ritme a què avança aquest expedient, perquè ha publicat un vídeo seu a Facebook en què fa la proclama següent: "Avui 23 del 9 del 2019, jo, Ángel González Acosta, declaro que soc viu a Veneçuela".

El reconeixement de la seva mort el va posar en marxa una filla que va deixar enrere a La Palma quan va emigrar a Veneçuela el 1978. La sol·licitud per tornar-li la identitat i drets legals l’ha posat en marxa una altra filla que va tenir amb una altra parella al país americà.

stats