Societat 04/10/2022

L'Administració passa a tenir 73 funcionaris que teletreballen, 60 més que l'any passat

Trenta-quatre el fan tres dies a la setmana; vint-i-dos, un parell, i disset treballen a casa un dia a la setmana

ARA Andorra
1 min
Una noia teletreballant, en una imatge d'arxiu. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'augment del treball és una de les conseqüències derivades de la pandèmia. Govern té 73 funcionaris que treballen de manera no presencial, que són 60 més que el 2021, tal com informa RTVA. Trenta-quatre el fan tres dies a la setmana; vint-i-dos, un parell, i disset treballen a casa un dia a la setmana. Funció Pública valora positivament les xifres i vol impulsar la pràctica. Els principals motius són la conciliació familiar i poder evitar els desplaçaments.

La secretària d'Estat de funció pública, Lara Vilamala, explica, això sí, que per fer teletreball s'han de complir unes condicions, que són bàsicament tenir uns treballs que estan adequats i controlats per processos i tenir el material a casa. No tot el miler de funcionaris pot, per tant, sol·licitar aquesta modalitat de treball.

Vilamala confia que l'any vinent entri en vigor el reglament que regularà el teletreball i que penja de la nova llei de funció pública. Una figura que, ara per ara, es regeix pels plans d'ordenació i racionalització de l'Administració entrats al 2020 en plena pandèmia i constantment prorrogats fins ara.

stats