Societat 25/07/2022

L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar presenta denúncia pels actes vandàlics a Argestues

El consistori ha aportat gravacions en les quals, afirmen, s'hi pot veure "el moment en què persones de Berén i Espaén ocasionaven els danys"

ARA Andorra
1 min
Beren

Andorra la VellaL’Ajuntament de les Valls d’Aguilar ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra pels actes vandàlics que, segons asseguren, uns veïns han perpetrat contra les obres de portada d’aigua potable en alta al nucli d’Argestues, segons informa Ràdio Seu. Els treballs van començar el mes de maig passat. El consistori ha aportat gravacions en les quals, afirmen, s'hi pot veure "el moment en què persones de Berén i Espaén ocasionaven els danys". La policia ha obert una investigació sobre els fets i ja han citat a declarar diverses persones.

Des de l'ajuntament han explicat que els fets denunciats es van produir el 2 de juliol passat "després d’alguns episodis de tensió motivats per la disconformitat de persones relacionades amb el nucli de Berén, que s’oposen a aquesta obra". Des de l'administració local valoren els actes vandàlics com a "greus" perquè "es van arrencar uns 230 metres de canonades, enterrades aproximadament a un metre de profunditat" i "es van tallar diverses claus de pas, es van trencar comptadors i es va destruir el tancament de les fonts". La valoració dels danys que ha fet el director de l’obra ascendeix a uns 30.000 euros.

A causa d'aquest sabotatge, el consistori ha hagut de contractar d’urgència la reposició de la infraestructura malmesa per portar aigua potable al poble d’Argestues, que a data d'avui, detallen, "ja pateix l’escassetat d’aigua, en un estiu de sequera extrema".

stats