Societat 08/04/2022

L’Empresa Familiar demana generositat amb els refugiats ucraïnesos

El president, Francesc Mora, recorda que Andorra ha estat històricament terra d’acollida

ARA Andorra
1 min
IMG 5042

En el marc de la conferència pronunciada aquest dijous pel diplomàtic català i ex ambaixador de Rússia, Eugeni Bregolat, el president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Francesc Mora, ha demanat “generositat amb els refugiats ucraïnesos que han arribat a Andorra, històricament terra d’acollida”. Mora ha destacat que el conflicte a Ucraïna “és una tragèdia, un drama humà que està generant patiment a les persones que s’han quedat al seu país però també als milions de refugiats”.

El president de l’EFA ha lamentat que en la història recent Europa ni havia vist ni es podia haver imaginat res comparable a les dimensions d’un conflicte com el d’Ucraïna. “És una agressió i una invasió cap a un país sobirà que ens sembla llunyà, però que està a Europa i això té moltes afectacions en tant que Ucraïna i Rússia són països exportadors de matèries primeres”. A banda de la tragèdia humanitària, en clau econòmica Mora ha subratllat que “s’estan produint tensions molt fortes en els mercats” que també afecten a Andorra.

Francesc Mora ha acabat la seva intervenció recordant que “el nostre país és un destí turístic molt apreciat per russos i ucraïnesos. També hi ha un vessant inversor de persones d’origen d’aquests països. La invasió d’Ucraïna està tenint i tindrà un impacte en l’economia andorrana”.

stats