Societat 20/01/2022

L'escola andorrana celebrarà entre el 2 i el 4 de febrer la 4a campanya de donació de sang

Les tres jornades es duran a terme al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, entre les 11 i les 14 hores i de les 16 a les 20 hores

ANA
2 min
Un moment de la roda de premsa de presentació de la quarta campanya de donació de sang.

Andorra la VellaEls estudiants de primer curs de les tres escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà -Santa Coloma, Encamp i Ordino- impulsen una nova campanya de donació de sang per a aquest 2022, la quarta des que es va endegar la iniciativa. Es tracta d'una acció que culmina el projecte sobre la sang i el sistema circulatori que es fa a les aules i que implica àrees com Visual i Plàstica, Ciències Físiques i de la Natura, i Llengua catalana.

Aquest any, de la mateixa manera que es va fer en l'edició anterior, s'han hagut de sumar als preparatius habituals els protocols per adaptar-se a la pandèmia. Així, l'activitat es divideix en tres dies -2, 3 i 4 de febrer- i els donants hauran de demanar cita abans de desplaçar-s'hi a l'adreça www.donarsang.gencat.cat. La campanya es durà a terme les tres jornades al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, entre les 11 i les 14 hores i de les 16 a les 20 hores.

La directora general de l'Escola Andorrana i Formació Andorrana, Maria Teresa Casals, el secretari general Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, i tres alumnes dels tres centres participants han presentat aquest dijous la iniciativa adreçada a tota la població del Principat. Casals ha destacat la importància de poder tirar endavant una 4a campanya i ha recordat que "el primer any de campanya van participar-hi 192 persones, 328 en la segona edició i 373 en la tercera". "Els alumnes estan molts motivats i des d'Escola Andorrana el nostre objectiu és, per una banda, que aprenguin des d'un punt de vista competencial i puguin dur els continguts a la pràctica i, d'altra banda, fer veure i comprendre al jovent que donar sang és important", ha afegit.

Els alumnes s'organitzaran per assumir diverses tasques, com ara donar la benvinguda i fer de guies per als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, recollir dades estadístiques o fer fotografies de l'acte. Pel que fa a les persones que hagin passat el coronavirus SARS-CoV-2 i vulguin donar sang, caldrà que hagin passat 14 dies per donar després d'haver-se recuperat. En cas de ser contacte d'un positiu, però si s'està vacunat amb la pauta completa i no es tenen símptomes es pot donar sang amb normalitat.

stats