Societat 21/04/2022

L'escriptor Alfred Llahí signa llibres a illa Carlemany

L'obra 'Històries de la nostra història' té per objectiu explicar anècdotes del país

ARA Andorra
2 min
L'escriptor andorrà Alfred Llahí ha singat el seu llibre 'Històries de la nostra història'.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 14 d'abril de 2012, va ser notícia...

L'escriptor andorrà, Alfred Llahí, ha estat firmant aquesta tarda a illa Carlemany el seu últim llibre Històries de la nostra història dies abans de Sant Jordi. L'obra té per objectiu explicar anècdotes del país o fets poc coneguts amb un estil divulgatiu i pedagògic per atraure la gent poc avesada a llegir o que li costa llegir història. El llibre dividit en vint capítols i amb una il·lustració original a cadascun, té un total de 100 pàgines. L'obra apareixerà en format paper i digital a la vegada i la idea tindrà continuïtat. L'autor del llibre ha explicat a l'ANA que 'l'any vinent per a aquestes dates hi haurà un segon volum, i almenys en trauré una col·lecció de quatre o cinc' fet que permetrà tenir molta història del Principat, ha assegurat Alfred Llahí.

Ingredients com l'anècdota o l'opinió són els que ha utilitzat Alfred Llahí en la seva última obra Històries de la nostra història per fer una lectura més 'mengívola i digerible' perquè ha reconegut que quan es parla d'història 'sempre et trobes amb l'escull de l'avorriment'.

Al llibre, dividit en 20 capítols, s'hi poden trobar anècdotes com el primer aterratge amb avioneta que es va fer el 1958 a Santa Coloma, l'entrada del primer cotxe al Principat pel Pas de la Casa i Soldeu en comptes de per la Seu d'Urgell. També hi ha capítols polèmics com els andorrans que van col·laborar amb els nazis o la maçoneria a Andorra, una qüestió portada amb molt de secretisme.

Llahí ha estat un any i mig per elaborar l'obra i ha jugat amb un llenguatge periodístic i literari que li ha permès combinar un estil rigorós i novel·lesc a la vegada. De moment, el llibre ha aixecat moltes expectatives, l'autor ha reconegut que abans de fer-ne la presentació, aquest dimarts passat, ja s'havia venut la meitat de l'edició i ha indicat que l'èxit previ es deu a què la idea ha agradat. 

A partir d'ara i fins el 23 d'abril, Alfred Llahí estarà signant exemplars en diferents punts del Principat. Aquest dissabte a la tarda ha estat a illa Carlemany i el dia de Sant Jordi firmarà llibres, durant tot el dia, a la plaça Coprínceps. Un cop passat el Sant Jordi l'autor començarà a fer xerrades interactives pels set comuns de les parròquies perquè la gent pugui aportar idees per enriquir la publicació. Més endavant està previst fer-ne el llançament a Catalunya i potser traduir-lo al castellà per donar-li un impuls més gran.

stats