L'FMI es reuneix amb la comissió legislativa de Finances i Pressupost

La cimera ha sigut per avaluar els avenços en l’aplicació de la carta europea de l’autogovern local al Principat

El director executiu de la circumscripció d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI), Paul Hilbers, amb els síndics, Carles Ensenyat i Sandra Codina.
ARA Andorra
19/09/2023
2 min

Andorra la VellaEl director executiu de la circumscripció d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI), Paul Hilbers, s’ha reunit aquest dimarts al matí amb els membres de la comissió legislativa de Finances i Pressupost. A la trobada també hi ha assistit el ministre de Finances, Ramon Lladós.

Hilbers ha estat rebut a Casa de la Vall pels síndics generals, Carles Ensenyat i Sandra Codina, abans de la reunió. Durant la visita els síndics han explicat al director executiu de l’FMI la història parlamentària d’Andorra en un recorregut per la Casa de la Vall i la seva evolució des de les reunions que es feien a l’antic parlament fins a arribar a la nova seu del Consell General i el nou hemicicle.

D'altra banda, des del Consell General han informat que una representació del Congrés de poders locals i regionals del Consell d’Europa es troba a Andorra fins aquest dimecres per avaluar els avenços en l’aplicació de la carta europea de l’autogovern local al Principat.

De fet, la delegació encapçalada per Jean-Paul Bastin i Christine Chevalley, ponents sobre la democràcia local al Congrés de poders locals i regionals del Consell d’Europa, s’ha reunit amb la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals.

A més, a la reunió també ha assistit André Roux, membre del grup d'experts independents sobre la Carta Europea de l'Autonomia Local.

Prèviament, han estat rebuts pels síndics generals a Casa de la Vall. La representació europea acompanyada pel cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, han recorregut les estances de l’antic parlament.

Finalment, durant la visita, han pogut conèixer la història recent del parlamentarisme andorrà i quin paper desenvolupen les administracions locals, els comuns, en la política nacional.

stats