Societat 08/10/2021

L’habitatge social de la Borda Nova serà de 23 pisos 70m2; 15, de 55m2 i 6, de 85m2; de dues, una i tres habitacions respectivament

ARA Andorra
1 min
Terrenys de la Borda Nova on s'aixecaran els pisos de lloguer social.

Andorra la VellaLa meitat dels 44 habitatges a preu assequible que el Govern construirà a la parcel·la de la Borda Nova, concretament 23, tindran una dimensió d'uns 70 metres quadrats i comptaran amb dos dormitoris. Pel que fa a la resta, 15 seran habitatges d'uns 55 metres quadrats amb un dormitori i hi haurà 6 que arribaran fins als 85 metres quadrats amb tres dormitoris.

A més, està previst que la infraestructura també compti amb unes 230 places d'aparcament aproximadament i un local d'oficines de 150 metres quadrats. Així es desprèn de la resposta escrita que aquest dijous ha donat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, a la pregunta formulada per la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela.

La presidenta suplent del GPS també demanava al Govern el percentatge que es preveu pagar pels honoraris del professional de l'arquitectura que es contracti per a la direcció de l'obra. En aquest sentit, des de l'executiu s'assegura que el percentatge d'honoraris que s'abonarà a l'adjudicatari per a la totalitat dels treballs de redacció del projecte i direcció de l'obra serà del 5,35% sobre el cost de construcció de l'edifici.

Finalment, de la resposta del titular d'Habitatge també es desprèn que gràcies al conveni signat entre l'Oficina de l'Energia del Canvi Climàtic i el Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Andorra per a la formació en el disseny d'edificis amb consum d'energia "quasi nul", fins al moment ja són 45 els professionals de l'arquitectura que ja s'han beneficiat de la formació 'passivhaus' de dissenyador/consultor d'edificis.

stats