Societat 08/11/2021

L'Hospital de la Seu d'Urgell ja ofereix el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs per la via farmacològica

La Fundació Sant Hospital és el tercer centre de la Regió Sanitària Alt Pirineu acreditat per administrar el tractament

ACN
1 min
Diverses militants d'Arran presentant la seva campanya 'Les joves decidim, avortarem!' davant la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell on no es duu a terme aquesta pràctica. Imatge del 2 de març de 2021.

La Seu d'UrgellLa Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ofereix des d'aquest dilluns 8 de novembre el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) per la via farmacològica com a part de la seva cartera de serveis. La posada en marxa d'aquesta nova prestació evitarà desplaçaments fora del territori de les dones que sol·licitin accedir a aquest tractament per aturar la gestació. D'aquesta manera la Fundació Sant Hospital és el tercer centre de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran acreditat per administrar el tractament, juntament amb l'Hospital Comarcal del Pallars i l'Hospital de Cerdanya.

El passat 1 de març d'enguany, l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, va començar a oferir-lo i poc més d'un mes i mig després, el 19 d'abril, ho va fer l'Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà. Des d'aleshores, 29 dones han accedit a aquest tractament a la Regió. Ara s'hi afegeix la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Per la seva banda, l'Espitau Val d'Aran continua amb els tràmits administratius per obtenir la corresponent autorització sanitària i poder incloure el servei dintre de la seva cartera de serveis.

stats