Societat 03/12/2021

L'Ossa d'Ordino, posposada a dimecres

La representació serà a les 11 hores al Prat de Call

ANA
1 min
Un moment de la representació de la cacera de l'última ossa d'Ordino celebrada aquest diumenge als jardins de Casa d'Areny-Plandolit. / M. P. (ANA)

OrdinoDavant la previsió meteorològica prevista per aquest diumenge, en què s'esperen nevades, vent i fred, l'Associació de Cultura Popular d'Ordino i el comú han decidit ajornar la representació de l'Ossa d'Ordino, que estava programada per a diumenge al migdia i traslladar-la al dimecres dia 8 a les 11 hores al Prat de Call.

Cal recordar que la representació arriba amb novetats força destacades. La primera d'elles és la inclusió en l'obra d'una interpretació per part de la canalla que es farà en un acte preliminar i que serveix de prèvia als cinc actes posteriors que protagonitzen els adults. Els nens simulen ser els fills dels dallaires, amb les mateixes virtuts i defectes que els seus pares. Previ a la interpretació de la canalla i a l'inici de l'obra, hi haurà l'aparició d'un nou personatge amb l'escena anomenada 'El despertar de l'Osseta d'Ordino'. Aquesta mateixa escena comptarà amb la música creada expressament per Andreu Ferrer i que serà tocada en directe pels grallers dels Castellers d'Andorra. I la darrera de les novetats és un cant dels dallaires amb la música de les 'Ninetes d'Ordino' però amb lletra adaptada. Els membres de l'associació porten preparant l'actuació des de principis d'octubre.

Com cada any, els diàlegs dels personatges han estat adaptats fent burla de l'actualitat social i política d'Ordino i enguany s'han editat en un llibret que es podrà adquirir després de la representació al preu popular de dos euros.

stats