Societat 22/02/2022

L'altre receptari de gastronomia d'Andorra

Descobreix amb Pyrénées on pots trobar a Instagram desenes de receptes saludables i de proximitat

E.C.
2 min
Salmorejo de papaia amb formatge halloumi i alfàbrega.

Andorra la VellaSi bé aquests dies el Govern d’Andorra ha presentat la primera edició del llibre ‘Receptari de gastronomia andorrana’ , que conté una trentena de propostes culinàries del nostre país, hi ha un lloc a Instagram que fa temps que treballa pel foment de plats saludables i fets amb ingredients de proximitat. Es tracta del compte de Pyrénées Food , que quinzenalment publica una recepta fàcil i saborosa per donar vida a la teva taula i aprofitar els aliments propis de cada estació. 

La recepta de risotto de carabassa.
La recepta de risotto de carabassa.
La recepta de risotto de carabassa.

A través d’una galeria d’imatges, el xef de Pyrénées Andorra explica detalladament els ingredients necessaris -que es poden trobar tots al supermercat de la segona planta i també comprar en línia- i pas a pas, l’elaboració de cada plat, així com una fotografia final del plat cuinat. Algunes de les darreres propostes presentades han estat: risotto de carabassa, estofat de xai, sopa de ceba a l’estil francès o salmorejo de papaia amb formatge halloumi i alfàbrega… A més d’algunes propostes per a les postres o l’esmorzar, com un porridge de civada o un ‘trifle’ de plàtan i crema pastissera. En alguns casos, fins i tot es donen consells perquè la recepta quedi millor. Per exemple, en el cas del ‘trifle’, s’aconsella que perquè “la nata munti bé i sense esforç és imprescindible que contingui un mínim de 35% de matèria grassa i que estigui ben freda”.

A més a més, com la xarxa social Instagram et permet guardar els ‘posts’ que més t’agraden, pots crear tot un llibre de receptes de Pyrénées Food , i així, inspirar-te quan et vingui de gust cuinar. T’animes a cuinar amb l'altre receptari de gastronomia d'Andorra?

stats