Societat 08/03/2023

L''stoplab' tancarà dilluns de la setmana que ve

L'escassa incidència de la covid-19 porta Govern a prendre aquesta decisió

ANA
1 min
Una sanitària fa una prova de coronavirus a una nena.

Andorra la VellaEls casos actius de Covid-19 són actualment setze, sense que hi hagi cap persona ingressada al centre hospitalari. D'aquesta manera, es confirmen unes dades que des de fa unes setmanes són "força positives", segons ha assenyalat el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina. Davant aquesta situació des de l'executiu s'ha pres la decisió de tancar l''stoplab' situat a Andorra la Vella.

Així, a partir de dilluns de la setmana que ve les persones a qui un professional mèdic els prescrigui una prova abans de fer-se una intervenció quirúrgica hauran de fer-ho als centres d'atenció primària (CAP), i seguiran sent gratuïtes. El pacient haurà de demanar cita prèvia trucant directament a cada centre. Pel que fa a les persones que vulguin fer-se els tests per qualsevol altre motiu, les proves deixaran de ser gratuïtes i es podran fer o bé als laboratoris o bé a les oficines de farmàcia.

Pel que fa a les dades sanitàries actuals, cal destacar que des de l'esclat de la pandèmia s'han detectat 47.898 casos. Hi ha hagut 47.707 altes i les defuncions vinculades a la malaltia sumen 159. Des de l'inici del pla de vacunació s'han inoculat 161.378 vaccins per fer front al coronavirus (58.193 primeres dosis, 57.563 segones, 43.104 terceres i 2.518 quartes).

stats