Societat 01/06/2021

L'UdA finalitza el postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu amb nou titulats

ARA Andorra
2 min
El postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu finalitza amb nou titulats

Sant Julià de LòriaUn total de nou persones han finalitzat amb èxit el postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu, que ha conclòs aquest mes de maig, amb les defenses dels treballs finals. La formació, iniciada el curs 2017-2018, ha estat organitzada per la Universitat d'Andorra (UdA) juntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i la Universitat de Vic, i ha comptat amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà, que ha finançat el 50% del cost de la matrícula de cada estudiant, i la col·laboració de l'Associació Andorrana de Malalts d'Alzheimer.

La formació, d'un total de 30 crèdits europeus, constava de sis mòduls i un treball final, que s'han anat impartint en semestres consecutius i que es podien cursar de manera independent com a cursos d'actualització. Així, a banda de les nou persones titulades, cada mòdul ha comptat amb un mínim de dotze persones inscrites. Els cursos que van tenir més èxit van ser el dedicat a les bases neurològiques i clíniques, i el que tractava l'atenció centrada en la persona amb afectació cognitiva, cadascun d'ells amb 22 estudiants.

El postgrau ha permès formar professionals capaços d'atendre persones amb deteriorament cognitiu posant èmfasi en la millora de l'acompanyament i la qualitat de vida de la persona i de les seves famílies, tant des d'una perspectiva individual -per a la presa de decisions-, com des del vessant comunitari, ètic, legal i d'organització dels recursos. Totes les persones que han obtingut el títol de postgrau són professionals d'infermeria.

La formació, que es va allargar un semestre més del previst a causa de la pandèmia, ha culminat amb les presentacions dels treballs finals del postgrau, que han abordat temàtiques com les voluntats anticipades, el disseny de protocols d'actuació o el disseny d'activitats multisensorials, entre d'altres.

Els postgraus són cursos de formació continuada de més càrrega lectiva, dirigits a titulats universitaris i a professionals amb experiència en l'àmbit d'estudi. Dins d'aquesta modalitat, l'UdA oferirà el curs vinent 2021-2022 els postgraus en Dret andorrà, en Mediació i en Iniciació a la recerca.

stats