Societat 10/11/2016

L'Andorra Ultra Trail Vallnord desperta un interès mundial

La novena edició es presenta amb els 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell d''Eufòria'

Ana
2 min
El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, el director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el director de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, Guillem Martínez

OrdinoLa 9a edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, que se celebrarà del 4 al 9 de juliol, ha començat a caminar aquest dijous, amb la presentació de les sis curses que la formen i l'obertura de les inscripcions. Només quatre hores després del tret de sortida hi havia registrats 241 corredors de 18 nacionalitats diferents. La novetat d'enguany és 'Eufòria', una cursa de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu. El límit d'inscripcions és de 3.200 dorsals repartits entre les sis proves.

L'asiàtic és un dels mercats que més s'interessa, pels tipus de recorreguts, per l'Andorra Ultra Trail Vallnord. Aquest dijous a les 9 hores s'obria el període d'inscripció, i dues hores després ja hi havia inscrits, tot i la diferència horària amb el Principat, tres participants. Un dels objectius dels organitzadors és que vinguin a Andorra corredors i corredores de totes les nacionalitats del món. L'edició d'aquest juliol passat va comptar amb participants de 42 nacionalitats diferents. L'esdeveniment ha crescut de manera uniforme en nombre d'inscripcions any rere any, des de la primera edició del 2009, amb 657 corredors, fins als poc més de 3.000 de l'any passat. La limitació d'espai i d'infraestructures fa que no pugui créixer més, pel que fa a nombre de participants.

L'esdeveniment té un pressupost de 650.000 euros, que sufraguen els mateixos corredors amb les inscripcions, els patrocinadors privats, el Comú d'Ordino i el Govern. La Ultra Trail d'enguany supera en 50.000 euros el pressupost de l'any passat perquè s'ha afegit una cursa nova: 'Eufòria'. "Només hi ha tres o quatre curses com aquesta al món, i cap amb el relleu que té l'andorrana", ha explicat el director de l'esdeveniment, Gerard Martínez, qui ha estat acompanyat pel cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i pel director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres. Els dos dirigents han donat el suport de les institucions que representen l'organització.

'Eufòria' és una cursa de resistència per parelles i sense marcatge. Els participants, un màxim de 300, hauran de seguir les indicacions del track que els facilitarà l'organització. El recorregut consta de cinc cims per sobre dels 2.900 metres, i una altitud mitja de 2.200 metres. "És una cursa molt dura i molt tècnica perquè s'encadenen pujades i baixades sense trams de recuperació", ha descrit Martínez.

Les altres cinc curses de la Ultra Trail són conegudes: la 'Ronda dels cims', de 170 quilòmetres que acollirà 450 corredors; 'Mític', de 112 quilòmetres i 500 corredors; 'Celestrall', de 83 quilòmetres i 500 participants; la 'Marató dels Cims', de 42,5 quilòmetres i amb 750 dorsals disponibles, i 'Solidaritrail', de 10 quilòmetres i 700 places.

stats