Societat 06/11/2017

Laura Orgué s'incorpora a la plantilla de l'equip d'esquí de fons

Ireneu Esteve s’estrenarà en la Copa del Món i Carola Vila competirà en la Copa d’Europa

Ana
2 min
esquifons1

Escaldes-EngordanyEls esquiadors Ireneu Esteve i Carola Vila de l'equip andorrà d'esquí de fons de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) començaran la temporada 2017-2018 a Noruega en la primera prova FIS. En cas que aquestes primeres curses Esteve aconsegueixi arribar als objectius marcats, començarà a competir de manera regular a diverses competicions de la Copa del Món i s'estrenarà a la que se celebrarà a Lillehammer el proper 3 de desembre. Per la seva banda, Vila competirà en la Copa d'Europa de Premanon, a França. Així ho han explicat aquest dilluns al matí en una roda de premsa a la sala d'actes d'Andbank.

Precisament la incorporació d'Esteve a la Copa del Món obligarà moltes vegades a separar l'equip de la FAE. Per aquest motiu, la federació ha decidit incorporar a Laura Orgué perquè entreni i es cuidi de manera exclusiva de Vila. Orgué s'ha mostrat molt afortunada d'entrar a formar part de l'equip. "Que pugui formar part de l'equip femení és quelcom molt motivant i crec que és fonamental que Vila pugui ser recolzada també per una altra part femenina", ha dit.

"L'objectiu global de la temporada és poder consolidar-nos a la Copa del Món, malgrat que serà el primer any que Esteve hi posi el peu", ha destacat l'entrenador de l'equip d'esquí de fons, Joan Erola. L'entrenador també ha explicat que la idea és poder entrar entre els punts; és a dir, entre els 30 millors en alguna cursa de la Copa del Món, tot i que creu que serà difícil. Tot i això, Erola recorda també que el Mundial sub-23 i intentar estar als Jocs Olímpics són els objectius concrets i principals. En el cas de Vila, "ha de seguir creixent a la Copa d'Europa i fer-se gran en el Mundial Júnior per estar entre les millors del món". L'objectiu que es marca l'esquiadora és aconseguir estar més endavant que l'any passat; és a dir, molt a prop de les primeres posicions.

L'esquiadora Carola Vila ha destacat estar molt contenta per la incorporació de Laura Orgué. "És la millor solució i n'estic segura que anirà molt bé i m'aportarà molta experiència". Per la seva banda, Ireneu Esteve ha explicat que "sempre ha volgut estar a la Copa del Món" però, malgrat que les sensacions són bones, ha ressaltat que les primeres curses potser "arriben massa d'hora".

stats