Una llevaneu diligent

Les fortes nevades d'aquesta passada nit han obligat a la Dirso a efectuar diversos tirs preventius per provocar allaus, fet que ha retardat l'obertura de l'accés a França 

Les fortes nevades que han caigut a cotes altes aquesta nit i durant les primeres hores del matí i també el fort vent han provocat que l'accés a França per la RN-22 quedés tallat de manera momentània des de les nou del matí fins a quarts de cinc de la tarda d'aquest dimecres. Segons s'ha informat des del Servei de Mobilitat, el tancament de l'accés ha vingut provocat també per la realització de tirs preventius per provocar allaus per part de la direcció interdepartamental de carreteres del sud-oest de França (Dirso). Segons s'ha informat des del departament francès, els tirs han resultat satisfactoris i la neu ha baixat fins a la carretera. Però aquest fet, conjuntament amb què no ha parat de nevar, ha complicat la reobertura de la carretera. 

Una bona mostra de la gran quantitat de neu i de les dificultats de circulació és el vídeo on es veu una llevaneu ajudant a creuar un cotxe a la duana entre França i Andorra. El conductor ho ha tingut clar i ha decidit empènyer el vehicle fins que aquest ha pogut circular per si sol. A les xarxes socials també hi ha hagut gent que ha penjat vídeos on es pot observar com estava la carretera que uneix els dos països i les dificultats per circular-hi a causa de la neu i el fort vent.