Societat 31/08/2019

Llobera: "A hores d'ara encara no puc dir que vaig al Dakar"

Li falten 80.000 euros per poder fer un projecte mínim amb garanties per acabar

Carles Alonso
2 min
Margot Llobera, en una de les lletres que formen la paraula Andorra. / C. A.

Andorra la VellaÉs la petita de tres germanes. La Margot Llobera, amb 23 anys s'ha posat entre cella i cella que vol ser la primera andorrana a fer la mítica prova de raids, a la modalitat de motos. Per aquest motiu porta treballant més d'un any, sobretot per aconseguir la injecció econòmica necessària perquè el seu somni es pugui ser realitat.

I és que amb 23 anys, podria estar amb les seves amigues, fent les típiques activitats de joves. Però, no. Com ella diu "he triat una manera de viure" referint-se a l'esport i a la moto. Per fer el Dakar "fa falta tenir-ho clar" diu Margot que afegeix "de petita havia provat de tot, però amb la moto tinc unes sensacions que no m'ha proporcionat cap altre esport".

Els ral·lis fan que la Margot que és preguin la vida intensament, com ella mateixa reconeix "és que un dia de rallie és com una setmana de vida, de l'intensa que és".

Tot i haver estudiat la carrera d'enginyeria, la Margot va aconseguir el primer premi en el concurs de fotografia dels joves periodistes que organitzava el Diari Ara. Amb riures, Llobera explicava que "com estava subscrita als butlletí d'informació del diari i vaig veure el concurs, vaig presentar unes quantes fotografies de quan vaig estar a l'equip Himoinsa i vam fer el Dakar. I vaig guanyar". Tot i aquest premi, la mateixa Margot reconeix que "és un món molt interessant però reconec que tinc altres projectes i en cap cas passen pel periodisme".

A la seva família es respira benzina. La seva germana mitjana és enginyera de Hyunday WRC i el seu tiet és Albert Llovera, per la qual cosa no és estrany que la Margot sigui una apassionada de tot el que porti motor "la veritat és que el meu tiet té molta culpa que a mi m'agradin les motos com m'agraden. El sentia parlar amb passió del que feia, que jo volia sentir aquella intensitat que ell em transmetia".

Amb 23 anys, la Margot també col·labora amb causes soldaries ASSANCA i Gol Solidari (juntament amb diferents futbolistes andorrans) i d'aquesta manera aportar el seu granet de sorra per diferents causes benèfiques.

Li queda poc temps, setembre és un mes clau per a tots els esportistes que volen participar en el Dakar. S'ha de fer les inscripcions i a la Margot Llobera li falten 80.000 euros per poder representar a Andorra a una de les grans competicions esportives del planeta. Ho aconseguirà?

stats