Societat 04/08/2022

Els lloguers dels habitatges de protecció pública de Casa Aristot Mora es mouran entre els 200 i els 600 euros

L'import màxim que hauran de pagar els beneficiaris d'aquests pisos socials no podrà ser superior al 25% dels seus ingressos

ANA
2 min
Edifici de Govern.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat el decret del Reglament de preus públics dels habitatges de protecció pública de l'edifici Casa Aristot Mora. Es tracta del primer edifici de protecció pública impulsat pel Govern, destinat a persones amb risc d'exclusió social o que tinguin necessitats socials. D'aquesta manera, l'executiu ha fixat uns preus públics que els han de servir de referència. Així, el reglament fixa un lloguer base que es mourà, en funció dels metres quadrats, entre els 200 i els 600 euros per mes. Tot i així, el ministre portaveu, Eric Jover, ha puntualitzat que no forçosament caldrà que es pagui tot l'import, ja que les persones que accediran a aquests pisos ja reben el suport d'Afers Socials. De fet, l'import màxim que hauran de pagar els beneficiaris d'aquests pisos socials no podrà ser superior al 25% dels seus ingressos.

El càlcul que s'ha emprat per establir el preu té en compte la totalitat de les despeses generades anuals per l'edifici, com ara manteniment, i els metres quadrats de cada pis. D'aquesta manera, s'ha repartit el cost total de les despeses previstes entre els metres quadrats de cada pis.

L'executiu recorda que el terreny on està ubicat Casa Aristot Mora és propietat de la Fundació Privada Armor, que també ha assumit les despeses de la construcció i, que segons el conveni signat entre Afers Socials i la Fundació el juliol del 2018, cedeix al Govern, un cop el bloc de pisos estigui enllestit, amb la finalitat que es destini a exclusivament a habitatges per a persones amb risc d'exclusió social. Per la seva banda, l'Institut Nacional de l'Habitatge, amb la dotació pressupostària provinent del Govern, abonarà a la Fundació Privada Armor l'import de 40.000 anuals com a contraprestació per a la cessió de l'ús de l'edifici i, alhora, assumirà totes les despeses de manteniment i les reparacions derivades de l'ús de l'edifici.

L'edifici s'ubica en un espai de 208 metres quadrats i té accés pel carrer Ciutat de Valls número 69 d'Andorra la Vella. El bloc de pisos compta amb un total de 22 habitatges, repartides en nou plantes. La planta baixa i la primera planta alberguen les oficines de l'Institut Nacional de l'Habitatge, així com zones comunes, com per exemple la bugaderia compartida per al veïnatge de l'edifici.

stats