Societat 04/10/2022

La lluita contra la violència envers les dones, eix de la formació que han rebut a Madrid membres de la Policia

Ha tingut una durada de cinc dies i ha anat a càrrec de la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional espanyola

ARA Andorra
1 min
La Policia es forma a Madrid.

Andorra la VellaLa comissària major Teresa Ferreira i l’inspector major i cap de la Unitat d’Investigació Operativa, Josep Lluís Martínez Artuñedo, han rebut una formació a Madrid la darrera setmana centrada en com la Policia és un actor clau en la lluita contra la violència de gènere, domèstica i sexual.

El curs, dirigit a l’escala executiva i superior dels cossos de seguretat iberoamericans, ha tingut una durada de cinc dies i ha anat a càrrec de la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional espanyola.

En el marc de la formació, la comissària major i l’inspector major han vist com els diferents cossos policials tracten les denúncies i els delictes de violència de gènere i contra la llibertat sexual, i han constatat com els protocols dels diferents països segueixen una línia pràcticament idèntica. En aquest sentit, tots els procediments se centren en la protecció de les dones i en evitar la seva revictimització, oferint des del primer moment tots els recursos necessaris.

Actualment, la Policia disposa d’un equip de cinc persones dedicat a la violència de gènere i als menors que també en puguin ser víctimes.

El curs que la comissària major i l’inspector major han realitzat a Madrid forma part de la formació continuada emmarcada en els convenis de cooperació internacional establerts amb la policia espanyola. Formacions especialment importants en aquest cas per, entre tots els cossos de seguretat, anar millorant els protocols i atenció a les víctimes d’aquest tipus de violència.

stats