Societat 29/11/2019

La llum de Nadal arriba a Escaldes-Engordany

La majoria dels membres del comú sortint, entre ells la cònsol major Trini Marin, ‘fan pinya’ en el que ha estat el darrer acte plegats

Carles Alonso
2 min
Nuevo_551A1417

Escaldes-EngordanyLa plaça Coprínceps ha tornat a ser l'epicentre d'un acte cultural a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Aquest divendres, la ja tradicional 'Encesa de les llums de Nadal' ha estat emotiva, per molts aspectes. Primer, pel que representen les festes nadalenques quan no hi són els éssers més propers i, segon, pel fet que ha estat el darrer acte de l'actual equip de govern del comú. Han estat presents la majoria dels consellers, encapçalats per la cònsol major, Trini Marín, a més del cònsol menor Marc Calvet i dels consellers Josep Ramon Tudel, Sandra Tomàs, Salomó Benchluch, Esteve Vidal, Laura Lavado, Didier Aleix i Jordi Vilanova. Només ha faltat la consellera Núria Gómez, per fer el complet.

La plaça estava guarnida per a l'ocasió. Un avet gegant al mig, custodiat per dos trencanous, ha presidit un esdeveniment que ha estat seguit per molts nens i nenes i les seves famílies. Després del compte enrere i l'engegada de les llums per part de tot l'equip comunal ha començat el cant de nadales per part del Cor d'Encamp. Paral·lelament, i mentre anava caient la nit, se servia xocolata calenta i xurros a tots els assistents.

L'emoció de la cònsol

A Trini Marín li ha costat fer declaracions. D'ençà que ha baixat de l'escenari, no ha parat de rebre abraçades i felicitacions per la feina feta durant les dues legislatures que ha governat. Amb emoció la cònsol major ha comentat que "és un acte emotiu, sempre. Però permeteu-me aquest any encara ho és més". Marín ha explicat que "la benvinguda del Nadal representa moltes coses i enguany representa també, ara sí, el final del treball per a la gent d'Escaldes-Engordany". L'actual cònsol major de la parròquia ha afegit que "hem treballat intensament per la gent, la parròquia ha patit una transformació important. Em quedo amb això". Trini Marín ha finalitzat dient que "a partir de diumenge hi haurà la campanya electoral, on jo faré el porta a porta, a favor dels meus companys, perquè ells ho varen fer per mi. Jo no fallaré, els hi dec i ho faré encantada". La parròquia d'Escaldes-Engordany és la que es preveu que visqui la lluita més intenta per aconseguir la governabilitat. Quatre candidatures es presenten, tot i que Demòcratres i el PS entren a totes les travesses com ser les candidatures que lluitaran fins al final per aconseguir governar la parròquia.

stats