Societat 24/02/2019

LOLiTO tanca la desena edició del Saló del videojoc

Per l'esdeveniment han passat 6.000 persones, entre infants, gent jove i familiars

T. Navarro
2 min
Visitants del desè Saló del videojoc. / T. N. (ANA)

Escaldes-EngordanyDes d'Andorra Telecom fan un balanç "molt satisfactori" i celebren la "bona acollida" que té el Saló del videojoc entre els gamers. Ho ha explicat la responsable de RSC i Premsa de l'empresa, Inés Martí, que afirma que durant els tres dies han passat per la sala del Prat del Roure al voltant de 6.000 persones, mantenint la xifra de les passades edicions. Entre el públic infants i gent jove, però també pares. "Busquem que sigui un esdeveniment molt familiar, que s'acompanyi al nen i es donin una passejada per aquí", ha declarat Martí.

En total, 460 persones han participat en els diferents tornejos que s'han disputat durant el cap de setmana. D'aquestes, 128 van jugar al Fortnite, el joc que ha tingut més èxit. Les 50 persones classificades han pogut jugar aquest diumenge al matí amb el gamer i youtuber LOLiTO, convidat per Andorra Telecom a l'acte. Una oportunitat per a l'empresa de donar a conèixer a més les darreres novetats en el sector de les telecomunicacions, com el pas de la fibra òptica dels 300 als 700 Mbps, que permet jugar de manera més fluida als jocs en línia.

L'altre protagonista ha estat la realitat virtual. "Creiem que és una tecnologia que anirà a més i que ja s'està implementant en molts sectors", ha afirmat Inés Martí, que veu a més com és "un atractiu per a qualsevol gamer". Durant els tres dies els apassionats als videojocs han pogut conduir virtualment per un circuit de carreres asseguts a un autèntic Renault Formula 2.0. Segons els responsables de la instal·lació, durant el saló s'han conduït més de 1.800 quilòmetres.

I, com a les darreres edicions, les persones curioses també han jugat a les plataformes més clàssiques, com Xbox, PlayStation o Wii, i a jocs que any rere any es reversionen, com el FIFA o el Tekken. Sempre tenint en compte el nivell del joc, ja que Andorra Telecom ha limitat l'edat dels participants per segons quins jocs. "Al Call of Duty no poden jugar menors de 18 anys", ha explicat Martí, que ha reconegut que "a casa ja sabem que juguen, però estan a un espai públic i a una empresa com la nostra".

stats