Societat 11/11/2017

L'Skimo 6 i l'Skimo 10, el 24 i el 25 de febrer

La travessa per equips d'esquí de muntanya de Naturlàndia a Grau Roig suma una segona etapa fins a Arcalís

Ana
2 min
Presentació de l'Skimo 6 i l'Skimo 10, aquest dissabte a la tarda a Firesport, la Fira d'esport, natura i turisme de muntanya organitzada pel comú de Sant Julià de Lòria.

Sant Julià de LòriaL'Skimo 6, la travessa per equips d'esquí de muntanya que va de Naturlàndia a Grau Roig i passa per sis refugis, compleix tres edicions. La novetat d'enguany és que hi ha la possibilitat de continuar la prova l'endemà, pel que la travessa es converteix en l'Skimo 10, passant per quatre refugis més i amb final a Arcalís. L'organització de l'Andorra Skimo 2018 ha escollit Firesport, la Fira d'esport, natura i turisme de muntanya que se celebra aquest cap de setmana al recinte firal de Sant Julià de Lòria, per presentar la nova edició de la prova, que tindrà lloc el cap de setmana del 24 i el 25 de febrer. Les inscripcions s'obriran l'11 de desembre. L'any passat, a l'Skimo 6 hi van participar 450 corredors que es van inscriure en 24 hores, i aquest any s'han ampliat les places a 650.

La prova original, l'Skimo 6, consisteix en un recorregut de 30 quilòmetres, amb 2.000 metres de desnivell positiu. La sortida és a la cota 2.000 de Naturlàndia i l'arribada a Grau Roig, a Grandvalira. Durant el trajecte, els equips passen per sis refugis: al quilòmetre 2, el de la Roca de Pimes; al quilòmetre 9, el de Claror; al quilòmetre 11,3, el de Perafita; al quilòmetre 18, el de Riu dels Orris; al quilòmetre 20, el de l'Illa, i al quilòmetre 24, el de Montmalús.

Els més agosarats, els que s'atreveixin amb l'Skimo 10, podran continuar la prova l'endemà amb 40 quilòmetres més i 3.000 metres de desnivell positiu, des de Grau Roig a Arcalís. Els refugis que se superen són els següents: al quilòmetre 39, el de Siscaró; al quilòmetre 50, el de Cóms de Jan; al quilòmetre 58, el de Sorteny, i, per últim, al quilòmetre 60, el de Rialb. La segona etapa de l'Skimo 10 és més dura i més tècnica.

L'organitzador de la prova és Gerard Riart, que també participa a Firesport com a expositor, i el conseller d'Esports del comú de Sant Julià de Lòria, Pere Pràxedes, s'ha manifestat molt content que la presentació de la cursa s'hagi fet en el marc de la fira, ja que ha omplert l'envelat B del recinte firal.

L'objectiu de l'Skimo és emular les tradicionals travesses de llarga distància dels Alps. Potser, més endavant, s'afegeix una tercera etapa, però, de moment, per als més valents, la proposta és de Naturlàndia a Arcalís

stats