Societat 08/02/2017

L'Ultra Trail ja suma més de 2.000 inscripcions, un 17% més que l'any anterior

Els andorrans, els espanyols i els francesos segueixen sent els més nombrosos, tot i que la xifra de participants d’altres territoris del món no para de créixer

ARA Andorra
2 min
Un participant a l'Ultra Trail / AUTV DAVID ARIÑO

Andorra la VellaA cinc mesos per a la celebració de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, més de 2.000 atletes procedents de 45 països ja s’han inscrit a la novena edició de l’esdeveniment que se celebrarà entre el 4 i el 9 de juliol. La xifra d’inscrits supera en un 17% la registrada durant el mateix període de l’any passat. Els andorrans, els espanyols i els francesos segueixen sent els més nombrosos, tot i que la xifra de participants d’altres territoris del món no para de créixer. A més de corredors d’Estats Units, Anglaterra, Portugal, Itàlia, Alemanya o Japó, països que sempre han estat presents a l’Andorra Ultra Trail Vallnord, en aquesta edició també s’hi sumaran esportistes d’Eslovènia, Panamà, República Dominicana o Tadjikistan, entre d'altres.

Els últims dies també s’han esgotat els 450 dorsals disponibles de la Ronda dels cims (170 quilòmetres). Encara queden alguns números per córrer Eufòria (233 quilòmetres), la cursa de resistència per parelles i la principal novetat d’aquesta edició. Els menys matiners encara estan a temps d’apuntar-se al Mític (112 km), al Celestrail (83 km) i a la Marató dels cims (42 km). De fet, des de l'organització es recorda que aquestes quatre curses acolliran 300, 500, 500 i 750 corredors, respectivament. Les inscripcions per aquestes proves es tancaran com a molt tard, el 2 de juny. També estan obertes les places per la marxa popular del Solidaritrail (10 quilòmetres).

Ambaixadors i emissaris

Aquest any els organitzadors de l’Andorra Ultra Trail Vallnord han donat un pas més endavant per internacionalitzar l’esdeveniment. Per això, s’ha creat la figura dels ambaixadors que servirà per "seguir transmetent els valors" de la cursa arreu. Tots ells són atletes que han tingut certa vinculació amb l’esdeveniment durant els últims anys.

Així, Armando Teixeira serà l’ambaixador a Portugal; Nerea Martínez a Espanya; Nicola Bassi a Itàlia; Julia Böttger a Alemanya, i Nahuel Passerat a França. En aquesta edició també s'estrena la figura dels emissaris, vuit amics de l’esdeveniment que ajudaran a donar a conèixer l’Andorra Ultra Trail Vallnord arreu del món: Apostolos Teknetzis i Jérémie Huot a França; Salvador Vilalta a Espanya; Thomas Eller a Alemanya; Yoko Noma a Japó; Hélder Pinto i Jorge Serrazina a Portugal i Harriet Kjaer a Dinamarca.

Amb l’objectiu que tot estigui a punt d’aquí a cinc mesos, l’organització continua treballant "per oferir la millor cursa, tant a corredors com a espectadors", amb la mobilització de més de 400 voluntaris.

stats