Societat 17/06/2020

Madrid decideix avui la lliure circulació a la frontera amb Espanya

El Govern del país veí creu que “es donen les condicions” perquè Barcelona i Lleida passin demà dijous a la fase 3 i es permeti la mobilitat a totes les províncies catalanes

Ara Andorra
1 min
La policia nacional espanyola, a la frontera del riu Runer. / A. S.

El ministre espanyol de Salut, Salvador Illa, ha assegurat en una entrevista a TV3 que “es donen les condicions” perquè Barcelona i Lleida passin a la fase 3 en les pròximes hores. A la pràctica, això suposarà que els desplaçaments pel país veí es puguin fer a qualsevol de les quatre províncies catalanes, i per tant ja no caldrà cap justificant a l’hora de passar la frontera per viatjar fins a les regions sanitàries de l’àrea metropolitana barcelonina o de la terra ferma.

Illa ha manifestat que la decisió es prendrà aquesta tarda en el marc d’una reunió bilateral entre la conselleria catalana de Salut i el ministeri espanyol de Sanitat, on s’analitzarà la proposta de la Generalitat perquè tot Catalunya estigui en fase 3 a partir d’avui mateix o demà dijous. En aquest sentit, i si tot va sobre el previst, la frontera amb Espanya permetrà el pas de viatgers amb la ‘nova normalitat’ i sense les restriccions imposades arran de la declaració de l’estat d’alarma a Espanya.

El ministre espanyol ha afegit que el pas a la nova fase per Barcelona i Lleida és viable i oportú ja que també està vinculat a la revetlla de Sant Joan, de manera que si s’aixequen les restriccions als desplaçaments entre províncies es facilitarà la mobilitat en general durant el llarg pont de la setmana vinent i l’inici de les vacances escolars.

stats