Els majors de 55 anys s'endinsaran en l'estudi del patrimoni

Cinc alumnes de l'Aula Magna podran participar en el programa Etheria, de la Xarxa Vives

Cinc estudiants de l’Aula Magna, majors de 55 anys, podran participar en el programa Etheria, una proposta interuniversitària de formació permanent de la Xarxa Vives, i al qual s’ha sumat la Universitat d’Andorra. La proposta és una combinació d’aprenentatge en línia i pràctiques presencials i inclou la mobilitat en el marc de la Xarxa Vives, a través de la col·laboració entre els programes sènior de les universitats que la integren.

La primera edició del projecte està dedicada als patrimonis de la humanitat i inclou l’estudi de la vall del Madriu-Perafita-Claror; l’art rupestre de l’arc Mediterrani (Castelló); el conjunt arqueològic de Tarragona; les esglésies romàniques de la vall de Boí (Lleida) i diversos monuments modernistes de Barcelona.

La formació, com s’ha esmentat, té una part teòrica, de set crèdits, que s’impartiran entre el 21 de gener i el 31 de maig; i una de pràctica, d’una setmana de durada i que tindrà lloc la darrera quinzena del mes de juny, durant la qual els alumnes visitaran, acompanyats del professorat, els conjunts patrimoni de la humanitat que hauran estudiat. La part teòrica té un preu de 150 euros i la part pràctica (que és opcional) costa 700 euros (amb un mínim de 30 estudiants). Les inscripcions ja estan obertes.