Societat 24/09/2016

Mandojana: "Que el MIT esculli Andorra per testejar el seu producte és un molt bon senyal"

El cònsol general dels Estats Units reitera que el Govern va actuar correctament per aturar el rentat d'actius en la crisi BPA, i assegura que estan ajudant per tal que noves empreses americanes inverteixin al Principat

Ana
2 min
Marcos Mandojana, cònsol dels Estats Units / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl cònsol general d'Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, ha destacat la importància d'Andorra com a laboratori per a provar productes tecnològics, per la seva geografia limitada, la mida del territori ideal per fer proves amb telèfons mòbils i pel fet que tingui 8 milions de turistes a l'any, cosa que permet obtenir informació sobre els seus gustos i tendències. "Que el MIT esculli Andorra per testejar el seu producte és un molt bon senyal", ha assenyalat Mandojana durant la demostració que s'ha fet aquest dissabte d'un vehicle autònom a la plaça Coprínceps. El cònsol dels EUA també ha assegurat que les relacions entre Andorra i els Estats Units són molt bones, ha reiterat que el Govern va actuar correctament per aturar el rentat d'actius en la crisi BPA, i ha assegurat que estan ajudant per tal que noves empreses americanes inverteixin al Principat.

Marcos Mandojana s'ha desplaçat a Andorra aquest dissabte per veure en primera persona la prova del vehicle autònom que ha fet el Massachusetts Institute of Techology (MIT), de la qual ha assegurat que és una de les millors universitats, no només dels EUA, sinó del món. El cònsol dels Estats Units s'ha mostrat meravellat amb el vehicle i amb el fet que famílies i infants hagin pogut gaudir de la prova, i confia que en pocs anys es puguin veure vehicles com aquest en moltes ciutats, per disminuir la contaminació i fer les coses més fàcils, com per exemple que un turista pugui anar a fer compres i portar-les a l'hotel sense esforç.

Mandojana s'ha mostrat convençut que Andorra ha d'apostar per la innovació, "perquè no sempre es podrà dependre del tabac, els hotels o ni tan sols del sector financer". Així, ha destacat que el país té unes característiques molt bones per testejar productes tecnològics nous, tant pel que fa a les dimensions com per l'elevat nombre de turistes que rep cada any, que permet recopilar informació de les seves necessitats i preferències, per posteriorment poder trobar usos pràctics a les dades recollides.

També ha assegurat que les relacions entre els dos països són molt bones, i ha reiterat que creuen que el Govern va fer molt bé en l'afer BPA, "per parar el rentat d'actius i fer més saludable el sector financer". Així, ha afegit que Andorra està en el bon camí, i que els Estats Units estan ajudant a què noves empreses americanes inverteixin a Andorra, seguint l'exemple d'Starbucks o de JC Flowers amb la compra de Vall Banc, una operació de la qual ha matisat que no es va fer pas per pressió seva.

Finalment, ha destacat com a projectes de futur interessants l'edifici The Cloud, perquè "tenir un centre d'innovació on la gent pugui veure els projectes i inspirar-se" és molt important per tal que els joves s'interessin per estudiar enginyeries, informàtica o matemàtiques, i el dia de demà tornar a Andorra "per crear idees i productes aquí que es puguin exportar al món".

stats