Societat 04/12/2021

La manifestació en contra del passaport Covid aplega gairebé 300 persones

Els participants lluïen pancartes en contra de les vacunes i clamaven la dimissió del ministre Benazet

ARA Andorra
2 min
Manifestants damunt de la tarima de la plaça Coprínceps.

Andorra la VellaD'Andorra la Vella fins a Escaldes-Engordany, concretament des de la plaça de la Rotonda fins a Coprínceps. Aquest és el recorregut que han realitzat els gairebé 300 participants en la segona manifestació en contra de l'aplicació del certificat Covid que ha tingut aquest dissabte a la tarda. Els manifestants han iniciat la mobilització, als volts de les 17 hores des de la plaça de la Rotonda, tot inundant l'avinguda Meritxell i Carlemany. Els turistes que passejaven per l'eix central s'han sorprès per l'arribada del rebombori i per evitar aldarulls se situaven als laterals de la via tot formant un gran passadís que permetia el pas als manifestants.

Un moment de la manifestació en contra de l'aplicació del passaport Covid.
Un moment de la manifestació en contra de l'aplicació del passaport Covid.

A mesura que ha anat avançant la concentració diverses persones s'han unit als clams de llibertat, al seu entendre, dels participants, els quals lluïen pancartes amb missatges com: Vacunats i no vacunats som iguals, No és vacuna, és experiment amb nens o Som humans no robots, Stop QR. El punt àgil de la protesta ha estat a la plaça Coprínceps, on un gran grup de manifestant han pujat a la tarima per donar més veu al seu moviment i sol·licitar la dimissió del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. A la concentració també hi han pres part un bon nombre d'infants i joves.

Manifestants sense mascareta aquest dissabte a l'eix comercial.
Manifestants sense mascareta aquest dissabte a l'eix comercial.

Per cloure la manifestació, els participants han desfet el camí traçat i han retornat, a les set de la tarda, a la plaça de la Rotonda, on s'han anat dissolent i marxant. La mobilització no ha comportat cap aldarull, ja que els organitzadors havien rebut l'aval del Govern per dur-la a terme hores abans després de demanar el permís corresponent, al contrari que en la darrera ocasió.

Manifestació en contra de l'aplicació del passaport Covid.
stats