Les manifestacions a la Seu podrien tallar el trànsit en direcció a Andorra

Les línies de Lleida i la Costa Daurada anul·len tots els viatges i entre totes les empreses que van a Barcelona i l'aeroport redueixen el 50% el servei aproximadament

El Comitè de Defensa de la República (CDR) Alt Urgell, sumant-se a la vaga general convocada per aquest divendres arreu de Catalunya, ha anunciat diferents accions a la Seu d'Urgell. A través de les xarxes socials han publicat un cartell sense signar convidant a tothom a les sis del matí a un esmorzar popular a la plaça Bisbes Prínceps, també coneguda com a Rotonda del Pifarré. Segons diferents missatges que corren a les xarxes socials, l'objectiu seria tancar la carretera N-145 d'accés a Andorra.

Els actes comencen aquest dijous, amb una concentració a la plaça de les Monges, on s'anima a portar espelmes "per il·luminar la foscor". Divendres, després de l'esmorzar, els manifestants es traslladaran fins a la font del Passeig, on faran la manifestació central. Els mateixos missatges difosos a les xarxes socials afirmen que, en cas de la presència d'antiavalots a la capital de l'Alt Urgell, s'iniciarà una marxa lenta cap a Andorra. A les sis de la tarda, el cartell difós pel CDR anuncia una acció sorpresa de la qual no es donen més detalls.

Afectacions en el transport de passatgers

Pel que fa al transport de passatgers, cal recordar que Autocars Nadal i el Grup Julià, empreses que gestionen el servei Directbus que enllaça Andorra amb l’estació de Sants i les terminals T1 i T2 de l’aeroport de Barcelona, interrompran el seu servei aquest divendres durant tota la jornada.

A banda, tot i que en un principi Andbus i Alsa confirmaven que mantindrien els serveis habituals, finalment les dues companyies han anul·lat algun trajecte. Així, es quedarà fora de servei la línia d’Alsa que fa el recorregut Andorra-Barcelona a través de Solsona, anul·lant el trajecte de les 6.30 hores en direcció Andorra i el de les 15 hores en direcció Barcelona.

Pel que fa a Andbus, s’ha anul·lat la línia de les 7 hores que enllaça Andorra amb l’aeroport i també s’ha fet el mateix amb la que surt de Barcelona en direcció al Principat a les 12 hores.

D’altra banda, el Grup Montmantell també ha informat a través de la seva xarxa de twitter de l’anul·lació dels serveis que enllacen el Principat amb Lleida i la Costa Daurada.