Una màquina planxa, plega i perfuma la roba en quatre segons

Es podrà comprar a finals d'aquest any per uns 819 euros

L’empresa FoldiMate ha presentat un nou model del robot que planxa. Ara també plega la roba i la perfuma, tot en només quatre segons. El dispositiu, que ja es pot reservar, arribarà al mercat a finals d’aquest any, segons informa l’empresa en la seva pàgina web. El gran inconvenient del dispositiu és l’espai que ocupa, ja que es tracta d’una màquina d’un metre i 25 centímetres d’alçada, 70 centímetres de fondària i 60 d’ample. Es pot reservar per un preu de 980 dòlars (uns 819 euros). Pel seu desenvolupament i comercialització, FoldiMate ha arribat a un acord amb BSH Home Appliances Group, una empresa alemanya especialitzada en electrodomèstics i que és la matriu de marques com Bosch o Siemens.

La màquina té uns braços robòtics que agafen la roba i la introdueixen en una cinta transportadora on el vapor aconsegueix planxar-la. A continuació, el robot la doblegarà i perfumarà deixant totes les peces de roba perfectes per poder guardar-les al seu lloc.

La roba de petita grandària com mitjons o roba interior no podrà introduir-se dins del robot, segons expliquen a la seva pàgina web, però és possible allotjar-hi entre 15 i 20 peces de roba, fet que redueix en bona mesura el temps que dedicaríem normalment a realitzar aquesta tasca de manera tradicional.

El 2002 es va llançar al mercat la coneguda aspiradora Roomba –vigent fins al dia d'avui– i es va convertir en un dels símbols dels robots domèstics de l'actualitat. Des de llavors han aparegut una gran quantitat de robots domèstics i la seva influència va en augment al mercat. Així doncs, FoldiMate no és el primer robot dissenyat per ajudar en les tasques de la llar sinó que el sector ja ha anat desenvolupant màquines per facilitar aquesta tasca. Un altre bon exemple seria Autom, que conversa amb tu mentre fas les tasques de la llar per mantenir-te entretingut.