Societat 25/10/2021

Marató per conèixer el país des d'un altre vessant

Aquest any s'incorpora la categoria d'Instagram

ARA Andorra
2 min
Un participant en una edició anterior.

Andorra la VellaLa Marató fotogràfica torna enguany durant l’Andorra Shopping Festival. L’esdeveniment, que se celebra per sisè any (amb l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia), tindrà lloc el proper 13 de novembre i pretén donar a conèixer el país des d’un punt de vista lúdic. Al concurs hi poden participar els amants de la fotografia, ja sigui fotògrafs professionals o aficionats que facin imatges amb càmera digital (en les categories de Max- Marató i Family-Marató) i amb telèfon mòbil (Instagram-Marató).

La iniciativa, que organitza l’Escola d’Art del comú d’Andorra Vella amb col·laboració amb Andorra Turisme, compta, doncs, amb tres categories de participació: Max-Marató, de llarga durada i individual (s’han de presentar set imatges al concurs) i la Family-Marató, de curta durada i on, com a mínim, ha de participar un pare/mare o tutor i un infant o jove menor de quinze anys i major de cinc (s’han de presentar cinc fotos). Com a novetat, enguany s’introdueix la Instagram-Marató, amb participació individual.

Les fotografies s'hauran de fer en un recorregut i en un temps determinats, i segons les característiques de cada categoria.

Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i les bases es poden consultar tant a www.andorralavella.ad/cultura com a www.visitandorra.com. Els participants s’han d’inscriure omplint els formularis que es poden trobar en línia i s’hauran de presentar obligatòriament al Centre cultural la Llacuna el mateix dissabte 13 de novembre entre les deu i dos quarts d'onze del matí, on se’ls lliurarà un sobre amb els requisits específics de cada categoria del concurs. En el cas de la categoria Instagram-Marató, però, no caldrà inscripció prèvia: entraran a concurs les persones que hagin penjat cinc fotografies sobre el tema Andorra Shopping Festival 2021 amb les etiquetes #maratoandorrafoto i #Andorrashoppingfestival i que segueixin el compte d’Instagram de l’Escola d’Art (@escoladart_alv). Les cinc primeres fotografies penjades per persona seran les que es consideraran col·lecció i entraran a optar al premi.

Les categories Max-Marató i la Family-Marató tindran dos guanyadors mentre que l’Instagram-Marató únicament un. La Max Marató premiarà la millor col·lecció de set fotografies i el primer premi s’endurà 1.200 euros en material fotogràfic, mentre que el segon 700 euros, també per adquirir material específic. La Family-Marató premiarà la millor col·lecció de cinc fotografies: el primer premi s’endurà 800 euros el segon, 500 euros, en material audiovisual o tecnològic a elecció dels guanyadors. La categoria Instagram-Marató premiarà la millor col·lecció de cinc fotos amb 300 euros amb material de l’àmbit tecnològic.

stats