Societat 04/09/2019

Trungelliti denuncia a la policia el pirateig d'una de les seves xarxes socials

El tenista argentí, que viu a Andorra des del desembre passat, va revelar a principis d'any suposats suborns dins del món del tenis

Ara Andorra
2 min
L'edifici de la policia. / ARXIU ANA

Andorra la VellaMarc Trungelliti, el tenista argentí que el mes de febrer va revelar, al mitjà La Nación, un intent de suborn el 2015, ha denunciat a la policia andorrana que li van piratejar el compte personal de la xarxa social Instagram. Arran de confessar el suborn, el tenista ja vivia en el seu dia a dia amb veus que el qüestionaven, però darrerament, s'hi han sumat aquestes amenaces virtuals.

Tal com anuncia el mitjà La Nación, al tenista li van piratejar el compte personal de la xarxa social Instagram, li van esborrar les publicacions i els hi van reemplaçar per fotos intimidants o vinculades amb diners.

Una de les imatges publicades després de l'atac informàtic va ser de dues persones disfressades de conill portant armes llargues i explosius. Altres publicacions van ser de bitllets de diners i una que deia "The end (La fi)". Segons el rotatiu argentí, Trungelliti i la seva dona, Nadir Ortolani, atemorits amb els missatges d’Instagram, van anar a la policia andorrana, país on viuen des del desembre passat, i van realitzar la denúncia.

A més, després de fer el reclam al Servei d'Ajuda d'Instagram, el compte va quedar inutilitzat. Es van esborrar totes les imatges del compte, que està verificada (@marco.trungelliti), però això sí, la foto del perfil continua sense ser la del tenista de 29 anys i 205 del rànquing, que va tornar a Andorra després de competir en l'obert dels Estats Units (on va superar la classificació i en la primera ronda del quadre principal es va retirar, per una lesió a l'esquena, quan perdia amb Kei Nishikori per 6-1 i 4-1).

Les amenaces i els insults virtuals s'han convertit en una situació bastant usual per als tenistes professionals. La majoria corresponen, és clar, a persones (anònimes) vinculades al món de les apostes i els "tripijocs" de partits. Però no és tan comú que els pirategin directament el compte, molt menys estant verificat (el mètode de les xarxes socials per confirmar la identitat d'una persona, utilitzant una insígnia en color blau).

stats