Societat 07/09/2019

La Mare de Déu de l'Oratori celebra la seva diada

El camí vell d'Encamp a Meritxell acull una cinquantena de persones que commemoren aquesta festivitat

Carles Alonso
1 min
Moment de la pregària. / C. A.

EncampUna cinquantena de persones han celebrat aquest dissabte 7 de setembre, la diada de la Mare de Déu de l'Oratori, en l'adoratori situat en el camí vell d'Encamp direcció Meritxell. Entre elles, el cònsol major Jordi Torres i la cònsol menor del consistori encampadà, Esther París.

La breu cerimònia ha estat oficiada per mossèn Antoni Elvira. S'ha portat a terme una pregària a la Mare de Déu de l'Oratori, com també a la Mare de Déu de Meritxell, aprofitant que el pròxim diumenge se celebra el dia de la patrona nacional. Un cop finalitzades les pregàries s'ha portat a terme l'ofrena floral i el, ja tradicional, esmorzar basat en coca i xocolata.

Explica la llegenda que l'oratori el van construir tres pagesos el segle XIX, fruit dʼuna promesa que van fer a la Mare de Déu: un dia, mentre treballaven la terra, els va sorprendre una tempesta molt forta, i de la por que van passar van prometre a la Mare de Déu que, si seʼn sortien, li farien un oratori. La petita construcció acull al seu interior una bonica majòlica.

stats