Societat 10/10/2018

El Maria Moliner se centra en els ODS

Els diferents nivells treballaran aspectes relacionats amb els conceptes de ciutadania i solidaritat

Ana
2 min
El col·legi espanyol María Moliner. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl col·legi espanyol Maria Moliner presentarà el seu pla d’acció d’extraescolars 'La ciutadania mundial: claus per a un món sostenible i solidari a través de l’educació', el proper divendres 12 d'octubre, en el marc de les primeres Jornades culturals del curs 2018-2019. Es tracta d'un projecte molt centrat en els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquest projecte del Maria Moliner es fonamenta en dos principis teòrics: la ciutadania mundial i l’educació per al desenvolupament, i es posarà en pràctica a través de grups d’aprenentatge cooperatiu, amb els materials elaborats per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) que, sota el títol 'Transformar el nostre món: Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS)' s’aplicaran a tots els nivells i etapes del centre educatiu.

El col·legi es proposa com a objectius prioritaris treballar el concepte de ciutadania mundial i una cultura de la solidaritat compromesa en la lluita contra la pobresa, l’exclusió i la promoció del desenvolupament humà sostenible per crear futurs ciutadans compromesos i responsables que treballin per un món més just, pacífic, tolerant, inclusiu, segur i sostenible. El col·legi espanyol treballarà aquest projecte de forma coordinada amb les institucions espanyoles i andorranes, com el ministeri d’Afers Exteriors o la Unesco d’Andorra, organisme al que pertany com a escola associada.

El proper divendres, els alumnes de totes las classes i nivells del centre coneixeran quin és l'objectiu per al desenvolupament sostenible que representa el seu grup i, com a experts, aprofundiran des de totes les matèries en el seu coneixement i aplicació, transformant-se en especialistes de l'objectiu que representen. Compartiran aquests coneixements amb els seus companys d’altres classes i nivells, en les diferents jornades culturals que es desenvoluparan durant aquest curs escolar.

Com a exemple, l’alumnat d’infantil i primària centrarà el seu treball en l’objectiu número 4, una educació de qualitat, amb la defensa d’una escola inclusiva, equitativa i de qualitat per a tots. Els grups de primer d’educació secundària obligatòria se centraran en els objectius referits a la protecció de la vida terrestre i submarina (ODS números 14 i 15). Els objectius relacionats amb la fi de la pobresa i l’acció sobre el clima seran analitzats per batxillerat, mentre que la coordinadora d’igualtat del col·legi centrarà la seva acció en la igualtat de gènere (ODS número 5).

stats