Societat 13/06/2019

Marsol, convençuda que el comitè de DA avalarà un possible acord electoral

La cònsol ha fet aquestes declaracions en el marc de la 60a festa major del barri del Puial

M. Margalef
2 min
La cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, just abans del repartiment de pans al barri del Puial. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaLa cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha mostrat convençuda que el comitè parroquial de Demòcrates de la capital “donarà suport a la voluntat de sumar” de cara a les eleccions comunals del desembre. Ha argumentat que el comitè “és molt conscient de com funcionen les eleccions a Andorra la Vella” i per això creu fermament que donaran suport a un possible pacte preelectoral amb Liberals d'Andorra, tereceravia o independents. Marsol ja va expressar fa uns dies que personalment ella estava oberta a sumar i a buscar aliances, però també demana que el primer pas és que el partit “es manifesti i digui quin candidat o candidata vol com a cònsol”, quan ja ha dit que està decidida a tornar a encapçalar la llista.

Marsol ha rebutjat que la recerca d'aliances per a les parroquials tingui alguna cosa a veure amb la por a perdre les eleccions, després que en les passats comicis de l'abril d'Acord i el PS guanyessin a la capital tant en llista nacional com parroquial. “Por no en tinc, és per sumar per la parròquia, per què no apropar-nos i fer un projecte comú amb liberals i altres forces?”, pregunta retòricament, per acabar recordant que les eleccions a la corporació comunal l'electorat té un comportament diferent que a les nacionals.

En un altre ordre de coses, la cònsol ha explicat que la redacció del projecte de la porta de leds que es vol instal·lar a l'avinguda d'Enclar està a punt de presentar-se. Un cop es tingui acabat el projecte, Marsol ha apuntat que la instal·lació de la porta serà ràpida. Pel que fa a les obres que la parròquia té en marxa actualment ha apuntat que es compliran els terminis previstos tant a l'avinguda de Santa Coloma, com a l'entorn del The Cloud així com també l'eixamplament de les voravies de Príncep Benlloch.

Precisament una les obres que estan gairebé acabades són les del carrer Puial, on s'està celebrant la 60a festa major del barri per Sant Antoni de Pàdua. La remodelació del carrer ja quasi està enllestida i queda acabar d'asfaltar i arreglar la plaça. “Fa un any ens vam comprometre a fer les obres i acabar-les per la festa major i ho hem complert”, ha ressaltat Marsol. La remodelació total acabarà al juliol, un cop passades les falles i Sant Joan. Arran dels canvis, la cònsol ha destacat que “s'ha fet més accessible i molt més còmode el barri per caminar i bellugar-se, sobretot per la gent gran”.

Abans d'aquestes declaracions, Marsol i el cònsol menor, Miquel Canturri, han assistit a la missa i el repartiment de pans davant l'oratori de Sant Antoni, al carrer del Puial, on hi han assistit un centenar de padrins i padrines per celebrar la festa i recollir el panets beneïts del mossèn de la parròquia, Ramon Sàrries.

stats