Fa massa calor per seguir estudiant

Últim dia de curs, una jornada d'acomiadaments i de festes, com la que ha organitzat l'escola andorrana de la Massana

Semblava impossible que arribés, però ja som al darrer dia del curs 2018-2019. La calor dels darrers dies ha fet més llarga i feixuga l'espera, tal com ha reconegut el director de l'escola andorrana de la Massana, Gregori Martínez, aquest divendres durant la festa que el seu centre ha organitzat per a prop de 400 alumnes. Les altes temperatures d'aquesta setmana ha comportat que "no hem pogut sortir tan a fora i hem hagut de vigilar", ha exposat Martínez. De fet, els inflables programats per a aquest darrer dia s'han instal·lat al pavelló de l'escola, sota cobert i lluny del sol. Posteriorment la festa de l'escuma sí que s'ha fet a l'aire lliure.

Gregori ha assegurat que el curs ha estat tranquil i "estable" i que la novetat més destacada, la introducció del Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà) al segon cicle de primera ensenyança ha estat "tot un èxit", també gràcies al fet que els professors "han treballat de valent".

Els alumnes també estaven satisfets amb els canvis. Gràcies als iPads, un dels elements més definidors del Permsea, "aprenem a buscar informació" que cal per estudiar, i també aprenen a dominar una eina que és prioritària a secundària, tal com ha recordat l'alumne de sisè Izan Cristeto. Ha estat el seu darrer dia al centre de primària massanenc, "ho trobaré molt a faltar perquè fem moltes activitats, ens divertim, els mestres ens ajuden, ens fan riure però també treballar", ha valorat.

Cristeto ha reconegut que trobarà a faltar els amics i amigues a l'estiu, com també la Lucía González, que ha mostrat la seva "tristesa perquè hi ha companys que marxen a fer la secundària a un altre centre, i no els tornarem a veure". Ha definit el curs com "molt divertit" i ha assegurat que ha après moltes coses.

No estaven tan tristos els més menuts, de primer cicle. Ells tornaran al setembre a la mateixa escola, tot i que "em fa pena no veure els meus amics a l'estiu", ha explicat l'Abril Pastor, de vuit anys. Tant ella com la seva companya, l'Emma Soto, han assegurat que el millor del curs ha estat el viatge final, una escapada a l'Estartit.

I entre diversió i una mica de nostàlgia per estar tants dies lluny dels amics, hi trobem els professors. Probablement els més feliços del dia d'avui. Comencen unes vacances merescudes i llargues. "Quan comença a arribar l'estiu tothom té ganes de vacances i d'aprofitar-les", ha exposat el director del centre.