Societat 21/07/2021

La Massana crea l’Espai Flaix, un servei escolar de mitja hora per contribuir a esgraonar el trànsit

ARA Andorra
1 min
La parròquia de la Massana.

La MassanaEn la reunió de poble de principis de mes, la cònsol menor, Eva Sansa, va avançar que a partir del pròxim curs l’Escola francesa de la Massana avançarà l’horari lectiu un quart d’hora. Per tant, els escolars entraran a les 8.45 h i sortiran a les 16.45 h. Aquesta és una de les mesures correctores que formen part dins el pla per agilitzar el trànsit. El Comú, en coordinació amb el departament de Mobilitat, considera que esgraonar la circulació és fonamental per minimitzar les cues en hores punta.

Aquesta mesura arriba acompanyada de la creació d’un nou servei, l’Esplai Flaix, amb l’objectiu que les famílies tinguin un marge de mitja hora per anar a recollir els seus fills. El servei el podran utilitzar tant els alumnes del sistema andorrà com del francès. El cost, segons s’ha aprovat en la sessió d’avui, serà de 12 euros mensuals.

D’altra banda, també s’ha ampliat el concepte d’ un altre preu públic, aquest relatiu a l’ocupació de la via pública. S’ha decidit fixar un preu de 15 euros diaris per a altres ocupacions que no estaven incloses actualment a l’ordinació.

stats