Societat 20/06/2018

El comú de la Massana inicia els passos per ser el propietari del telecabina d'Arinsal

La decisió s'ha pres arran d'un litigi entre els propietaris que no ha permès renovar el contracte d'arrendament i amb l'objectiu de garantir el futur del giny

Ara Andorra
2 min
Imatge del telecabina d'Arinsal i el poble. / VALLNORD

Andorra la VellaEl comú de la Massana ha executat la clàusula del contracte d'arrendament del telecabina d'Arinsal que permet obtenir la seva cessió. La mesura s'ha pres arran de la impossibilitat de renovar el contracte, que va vèncer el 31 de gener, a causa del litigi que mantenen les dues parts propietàries del telecabina.

Una de les clàusules del contracte signat fa vint anys estipulava que quan finalitzés, els arrendadors podien tornar-lo a arrendar o bé cedir en propietat el giny al comú de la Massana. Atesa la impossibilitat de signar un contracte d'arrendament amb les dues parts el comú va decidir iniciar fa uns mesos els tràmits necessaris per la cessió.

De moment, la corporació ha iniciat la via administrativa en base a aquesta clàusula. En els pròxims dies, el consell de comú resoldrà el procés i a partir d’aquí quedarà oberta la possibilitat de recórrer a la via judicial administrativa.

Aquesta actuació ha de permetre garantir la continuïtat de l'explotació i funcionament del telecabina i de les instal·lacions amb total normalitat. De fet, des de la corporació han remarcat que el comú i la societat EMAP continuen en possessió de totes les instal·lacions i del telecabina.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha assegurat que el comú, com a institució, "ha de mantenir sempre la seva neutralitat respecte els litigis privats que puguin tenir les parts propietàries i ha de vetllar pel compliment i essència del contracte inicial i alhora assegurar que Arinsal continuï disposant d’aquest telecabina”.

El telecabina dels Orriols és el giny principal d'accés al sector Arinsal de Vallnord, que uneix el centre del poble amb la zona de serveis i de debutants de Comallemple, a 1.950 metres, des d'on s'accedeix a les pistes de la resta de l'estació.

stats