Societat 12/11/2019

Una 'masterclass' solidària per trimestre als Serradells

El tret de sortida es donarà el 23 de novembre amb una classe de ciclisme per a l'Associació Andorrana per la Malaltia d'Alzheimer

M. F.
2 min
Dolors Rodríguez, de l'Associació Andorrana per la Malaltia d'Alzheimer; el conseller de Joventut, Esports i Participació Ciutadana d'Andorra la Vella, Alain Cabanes, i el ciclista Joaquim 'Purito' Rodríguez, amb la samarreta solidària que s'ha fet amb motiu de la jornada. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella té la voluntat de dur a terme, de manera periòdica, una ‘masterclass’ esportiva solidària per trimestre “vinculada amb una associació del país i també amb les activitats que es proposen de ‘fitness’ als Serradells”, tal com ha explicat el conseller de Joventut, Esports i Participació Ciutadana, Alain Cabanes. El tret de sortida a aquesta acció tindrà lloc el dissabte 23 de novembre amb una proposta de ciclisme que anirà a benefici de l’Associació Andorrana per la Malaltia d'Alzheimer (AAMA).

La jornada es desenvoluparà entre les 10 i les 13 hores i es faran tres sessions. Es posaran a disposició dels participants una setantena de bicicletes i caldrà pagar 20 euros per prendre-hi part. La recaptació es destinarà, de forma íntegra, a l’associació. Dolors Rodríguez, de l’AAMA, ha manifestat que aquesta acció solidària, a banda de permetre’ls recaptar diners per a les diferents accions que duen a terme, és “una oportunitat” per donar-se a conèixer. En aquest sentit, ha manifestat que “cada vegada hi ha més malalts” i ha emfasitzat també l’afectació que té per a l’entorn de la persona que pateix Alzheimer. Rodríguez ha explicat que aquest mes de novembre tenen previstes diferents accions, com uns tallers que es faran el dia 16 dedicats als cuidadors o unes reunions amb familiars als diferents centres residencials del país. A banda de l’acció esportiva, durant la jornada del 23 de novembre als Serradells també hi haurà un estand a través del qual l’associació incidirà en la divulgació de la seva activitat.

El ciclista Joaquim ‘Purito’ Rodríguez ha manifestat que es tractarà d’una jornada “festiva que vol implicar totes les persones de diferents edats i perfils”, i a través de la qual es difondran “els valors de l’esport i la salut”. També s'hi podrà participar a través d’una fila zero i a més s’ha fet una samarreta commemorativa. Cabanes ha conclòs que a partir d’ara es faran altres jornades solidàries com aquesta amb activitats com poden ser zumba o ioga.

stats