Societat 15/03/2022

Mayte Martín a Andorra en el marc del festival de flamenc lauredià del mes de març

La cantant catalana actuarà al Centre Cultural i de Congressos dijous venint

L. G. (ANA)
2 min
L'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, i l'organitzadora del festival de flamenc, Dolors Vallespí, davant el cartell del cicle de març de Laurèdia Flamenca.

Sant Julià de LòriaLa cantant de flamenc catalana Mayte Martín protagonitzarà el cicle Laurèdia Flamenca, Verde que te quiero verde, del mes de març amb una proposta recital tradicional al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. Ho han manifestat aquest dimarts en roda de premsa l'organitzadora del festival de flamenc, dolors Vallespí, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, i l'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, qui han indicat que l'espectacle, que tindrà lloc dijous vinent, 17 de març, a les 21.30 hores, és un recital tradicional propi de la cantant i que ret homenatge als grans artistes de flamenc de la història.

Vallespí ha explicat la trajectòria professional de Martín, qui va ser guardonada amb la medalla de les belles arts a Espanya i és coneguda com una de les grans artistes del món flamenc. A més, ha fet especial esment al caire reivindicatiu del cicle del mes de març, el qual dona especial rellevància a la dona i al seu paper en el món cultural, tot coincidint amb la celebració del Dia de la Dona, el 8 de març. Les entrades es poden adquirir al centre comercial Illa Carlemany o a través de la pàgina web.

L'organitzadora també ha volgut posar en relleu que el 10% de la recaptació es destinarà a l'associació sense ànim de lucre, Open Arms, per donar suport i ajudar a les víctimes del conflicte entre Ucraïna i Rússia, i ha convidat a totes les persones interessades a fer el seu donatiu encara que no puguin assistir a l'espectacle.

Per la seva banda, Majoral ha posat de manifest que el manteniment del cicle de flamenc referma, un cop més, l'aposta de la corporació per la cultura i "també dona compliment al nostre programa electoral", en el qual afirmaven que un dels punts de dinamització de la parròquia seria la celebració d'esdeveniments.

Per cloure, Ros ha apuntat que l'arribada de la branca del Instituto Cervantes de Tolosa al país també aportarà un revulsiu cultural a través de la realització de més espectacles i projectes culturals a la parròquia i arreu d'Andorra. D'aquesta manera, ha anunciat que "molt pròximament" es presentarà un Festival de Novel·la Negra, juntament amb la Vall d'Aran, gràcies a l'aterratge del Instituto Cervantes al Principat. I ha avançat, en el marc de la col·laboració amb l'organisme espanyol, que al llarg de les pròximes setmanes s'inaugurarà una exposició d'escultures que substituirà la mostra de gravats i litografies que acull la seu de l'ambaixada espanyola.

stats