Societat 17/07/2021

El mercat artesanal d'Encamp arrenca amb força

L'esdeveniment comptarà aquesta tarda amb una actuació musical de la formació 'Euphoria', que tindrà lloc entre les 18 i les 19.30 hores

M. P.
2 min
El mercat artesanal d'Encamp.

EncampEncamp va donar aquest divendres el tret de sortida a una nova edició del mercat artesanal d'estiu, un esdeveniment que ha arrencat amb força èxit de visitants i que s'allargarà durant tot el cap de setmana a la plaça Sant Miquel i als carrers del voltant.

Segons ha explicat aquest dissabte el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, és el segon any consecutiu que la parròquia engega aquesta iniciativa, que també té lloc al Pas de la Casa, i que representa "una eina de dinamització per ajudar a la gent perquè surti al carrer, es quedi a la parròquia i, a més, tingui productes artesanals al seu abast".

Des de la corporació, l'important de projectes d'aquesta mena és contribuir a revitalitzar la vila mitjançant accions que afavoreixin la sortida als carrers i les terrasses, contribuint així a la reactivació econòmica dels comerços i establiments de restauració de l'entorn. "Amb tot això el que volem és fomentar aquesta dinamització i que, de retruc, els comerços també se sentin beneficiats", ha indicat el conseller.

El mercat artesanal d'Encamp.
El mercat artesanal d'Encamp.
El mercat artesanal d'Encamp.

El mercat d'estiu està conformat per quinze casetes d'artesania procedents de fora d'Andorra, però també compta amb altres vuit de fabricants artesanals locals, dos punts de restauració i un taller infantil. Les parades estan obertes durant tot el dia i fins a les deu de la nit.

A més a més, enguany, com a novetat, el comú ha organitzat una actuació musical a càrrec del grup encampadà 'Euphoria', que actuarà a l'escenari de la plaça Sant Miquel entre les 18 i les 19.30 hores. A banda, també s'han dissenyat una sèrie de visites guiades durant dissabte i diumenge per descobrir el Tremat i la Mosquera.

En aquest sentit, Marot ha explicat que les sortides tenen un aforament de vuit persones i tenen una durada d'una hora, on els assistents poden gaudir de "les edificacions, els punts d'interès cultural com l'església, el Molí i també Casa Cristo".

stats