Societat 01/08/2020

El Mercat de la Vall venç la calor i la Covid-19

Per segon mes consecutiu es reprèn l'activitat al Centre Històric d'Andorra la Vella, dos mesos més tard del que és habitual a causa de la crisi sanitària

Ana
2 min
El Mercat de la Vall aquest dissabte al matí. / M.F. (ANA)

Andorra la VellaLa població ha pogut tornar a gaudir del Mercat de la Vall aquest dissabte. Malgrat que l'esdeveniment només es farà un dia, ja que la cancel·lació de la festa major d'Andorra la Vella va obligar a suspendre la jornada del diumenge, l'ambient als carrers del Centre Històric era més que animat. La calor no ha frenat turistes i ciutadans que s'han passejat entre les parades comprant artesanies i dolços tradicionals.

El Mercat de la Vall, una iniciativa que va néixer el setembre del 2016 i que ja és un referent permanent del Centre Històric, se celebrarà fins les 21 hores, tal com es duu a terme cada primer dissabte de mes. La suspensió de la festa major ha fet que es reprengui el format habitual, i no una edició especial amb horari extensiu de dos dies –dissabte i diumenge– amb més parades al llarg de la rambla Molines, com s’havia programat inicialment.

Així doncs, per segon mes consecutiu, es reprèn el Mercat de la Vall dos mesos més tard del que és habitual a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, i s’allargarà fins a l’octubre. Hi participen prop d’una trentena de paradistes amb productes agroalimentaris, d’artesania creativa i art. Les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 han obligat a reformular la mostra, que enguany no ofereix tallers ni animacions. La distància entre les parades, a més, s'ha ampliat a 1,5 metres.

La mostra de productes agroalimentaris i artesania té l’objectiu d’oferir un atractiu afegit als turistes i ciutadans del país i, alhora, posar en valor els productors, artistes i artesans d’Andorra. Està organitzada per l’àrea de Promoció Turística i Comercial del comú i compta amb la col·laboració de l’Associació de comerciants del Centre Històric, els Productors agrícoles i artesans d’Andorra i l’Associació de creadors plàstics la Xarranca.

stats