Societat 05/02/2021

Més de 840 alumnes reben formació sobre nivologia i casos d'allaus

L’equip formador dels joves compta amb bombers del grup de rescat de muntanya i de la Creu Roja

ANA
1 min
Alguns dels alumnes que prenen part en els cursos.

Andorra la VellaEl ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el departament de Protecció Civil han iniciat aquest divendres els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per a estudiants d’entre 10 i 14 anys dels tres sistemes educatius del país. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en el curs de capacitació global davant de situacions de risc o d’emergència natural que va començar el mes de setembre passat a les escoles, és donar una formació pràctica perquè els joves actuïn de manera correcta i ràpida.

El taller específic de nivologia i actuació en casos d’allaus, que s’allargarà fins al 26 de març, és un curs pràctic sobre el terreny en què participen uns 335 alumnes de 13 i 14 anys del sistema andorrà; així com uns 510 d’entre 10 i 11 anys del sistema espanyol, francès i congregacional.

Precisament per aquest motiu, les estacions d’esquí faciliten els seus professionals i un espai per poder dur a terme el taller a les seves instal·lacions. A més, l’equip formador dels joves compta amb bombers del grup de rescat de muntanya i de la Creu Roja Andorrana. Els alumnes faran pràctiques de nivologia i lectura de butlletí meteorològic i butlletí d’allaus; utilització de la sonda i de la pala en una allau; i utilització del dispositiu de vigilància d'allaus (DVA).

stats