Societat 19/06/2024

Més cooperació entre bombers d'Andorra i Catalunya

Els cossos es comprometen a cooperar en sinistres i incendis forestals

ARA Andorra
2 min
Bombers de la Generalitat

Andorra la VellaEl conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, i la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, en qualitat de presidenta de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera, han signat un conveni de cooperació transfronterera entre els serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvaments del Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya, que va més enllà del suport puntual en intervencions en zones frontereres i que formalitza la cooperació que ja es duu a terme.

Aquesta col·laboració es concreta en l'ajuda directa i mútua en la cobertura territorial necessària en casos de grans sinistres, de llarga durada o simultanis. També, en el desenvolupament d'un protocol d'actuació conjunta en les zones frontereres, en un d'específic per a la Vall d'Os de Civís i en un altre per a l'aeroport d'Andorra–la Seu d'Urgell.

Així doncs, s'estableix que la col·laboració en la intervenció en sinistres implica una assistència recíproca, sobretot en els àmbits d'influència catalans de la Regió d'Emergències de Lleida i de la Regió d'Emergències Centre amb el Principat d'Andorra. Particularment, les dues parts es comprometen en el suport operatiu en cas de produir-se sinistres en els límits territorials corresponents, en incendis forestals, en sinistres de característiques especials per

la seva magnitud, en l'elaboració de protocols i en la realització de simulacres relacionats amb els rescats de muntanya.

D'aquesta manera, en les situacions en què es requereixi el suport logístic o tècnic, el Cos de Bombers del Principat d'Andorra i el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya posen a disposició conjunta la utilització de recursos específics propis.

La cooperació també estableix intercanvis d'efectius per impartir formacions, així com la programació i la realització d'entrenaments i de formacions conjuntes. Es fixa alhora, en l'àmbit dels recursos humans, la col·laboració en els períodes d'aprenentatge del personal amb l'assistència a guàrdies tutelades en parcs de bombers d'ambdós signataris.

A més, el conveni preveu el desenvolupament d'un protocol de comunicacions i radiocomunicacions, l'intercanvi d'informacions d'interès mutu i la col·laboració tècnica en l'estudi de materials d'intervenció, equips, vehicles i infraestructures.

stats