Societat 28/11/2019

Més de 1.400 donacions de sang

Les campanyes del 2019 superen per primera vegada els objectius

Agència Ana
2 min
Una donant de sang. / CREU ROJA

Andorra la VellaLa Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han dut a terme des d'aquest dilluns l’última campanya de donació de sang d’aquest 2019. L’objectiu de superar les 1.000 donacions ja es va aconseguir amb la campanya de setembre, però per primera vegada, gràcies a la darrera campanya de sang del mes de novembre, s’han assolit les 1.481 donacions.

L’última campanya d’aquest 2019, que va tenir lloc a la sala d’actes del MoraBanc entre aquest dilluns i dimecres, va aplegar un total de 324 donants. Aquesta darrera col·lecta se suma a les tres precedents campanyes i permet arribar a un balanç anual positiu, en un moment on, a més, les reserves es troben en nivells molt baixos. "Una demostració que la població està cada cop més implicada i sensibilitzada en actes com la donació, que són totalment altruistes i solidaris", afirma la Creu Roja en un comunicat.

Les convocatòries que realitza la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang, en col·laboració amb el SAAS i el Centre Comercial Andorrà-Super U, aconsegueixen motivar cada vegada a més persones. Durant l’any 2019, se’n va realitzar un total de quatre. La primera va ser al febrer, fruit de la iniciativa d’un projecte pioner al país de la mà dels professors de les escoles andorranes de segona ensenyança, qui conjuntament amb els alumnes aconseguiren sensibilitzar i mobilitzar, en molts casos per primera vegada, els seus familiars.

Com cada primavera va arribar la Marató, una cita ja tradicional que s’organitza a la sala Àgora durant 12 hores sense interrupció i de la qual recordem que es va superar la xifra històrica de 500 donacions en una única convocatòria i dia de campanya. La tercera es va desenvolupar al mes de setembre al Prat del Roure, i amb ella s’aconseguia l’objectiu de les mil donacions anuals. I enguany, la quarta i última campanya, d’una durada de tres dies amb l’objectiu d’agilitzar sobretot el temps d’espera, ha tingut una bona resposta: 103 nous donants, dels donants totals un 31,43% tenen entre 18 i 34 anys. En total les campanyes del 2019 han permès recollir 1481 donacions, 1.312 aptes i 169 censades com a oferiments.

L’última campanya també va ser l’ocasió de conèixer al guanyador del sorteig d’un lot especial que es va sortejar entre tots els donants des de la campanya de la Marató fins l’última. Un afortunat es va endur un premi composat de regals de Júlia Perfumeries, Pyrénées Andorra, Casa Canut, Viladomat, Pons & Bartomeu, la llibreria la Puça, Grandvalira, Caldea, FC Andorra, E-Leclerc Punt de Trobada, Viatges Emocions i Ofijet.

stats