Societat 09/05/2018

Més de 3.000 espartans esperen la prova d'Encamp

La cursa de muntanya amb obstacles celebra la tercera edició a Grau Roig amb novetats, com una ultra única de 50 quilòmetres

Ana
2 min
Roda de premsa de presentació de la tercera edició de l'Spartan Race a Encamp. / E. J. M. (ANA)

EncampCinquanta quilòmetres. 60 obstacles. I sense passar dues vegades pel mateix lloc. És el perfil de l’Spartan Ultra, la prova més dura de l’Spartan Race Encamp, que tindrà lloc de nou a Grau Roig el 16 i el 17 de juny. El director d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, ha destacat que la prova que des de fa tres anys s’organitza a Encamp desperta molt d’interès entre els espartans i la gran extensió de Grau Roig permet dissenyar nous circuits cada vegada. Si normalment cada seu de les proves Spartan Race s’esgoten en tres anys, la d’Encamp té una llarga vida per davant. De fet, l’Spartan Ultra és una novetat mundial, ja que és “la primera vegada” que es munta un recorregut llarg sense passar dues vegades pel mateix lloc; l’any passat, l’ultra va consistir en fer dues vegades la prova Spartan Beast, i enguany és un trajecte únic. Les inscripcions s’han tancat amb 500 persones inscrites. De moment, en totes les disciplines, hi ha més de 3.000 persones apuntades, de 45 nacionalitats, i es calcula que s’arribarà almenys a les 3.500.

Sanz ha aclarit que l’Spartan Race és una cursa de muntanya, una ‘trail’, en què els corredors van trobant obstacles que els frenen el ritme i que han de recuperar. Tot i que els obstacles són més o menys sempre els mateixos, la novetat es troba en la seva col·locació, ja que no és el mateix trepar per una corda al quilòmetre 5 que al quilòmetre 35. La prova encampadana estrena un obstacle, el 'twister', que consisteix en superar les barres (‘monkey bars’), però d’esquena.

A més de l’ultra, l’Spartan Race també compta amb la prova Beast, la Súper i l’Sprint, per als que s’estrenen en la disciplina. Una altra novetat és un entrenament espartà infantil que s’organitzarà el dijous 14 de juny, amb 340 nens i nenes, escolars d'Encamp i del Pas de la Casa, que ja s’han inscrit.

Sanz augura moltes cites de l’Spartan Race a Encamp, però el contracte s’acaba l’any que ve. Amb tot, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha assegurat aquest dimecres al matí, durant la presentació de la prova, que espera renovar la col·laboració. Aquest any, Andorra Turisme s’hi ha implicat molt més ja que, segons ha manifestat el gerent, Betim Budzaku, és un esdeveniment que porta molta gent al país, precisament en un mes, el juny, en què el turisme és bastant fluix.

stats