Societat 27/02/2019

Creix la facturació a Arcalís

Mortés explica que s'ha notat l'impuls del nou telecabina Tristaina, ja que permet ampliar la capacitat màxima de l'estació i captar clients que no esquien

C. G.
2 min
Un moment del consell de comú d'Ordino d'aquest dijous. / C. G. (ANA)

OrdinoLa facturació de l'estació d'Arcalís, a tancament de 31 de gener, se situa "una mica per sobre de l'any passat", segons ha informat aquest dimecres el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. Un fet que és en part gràcies a l'impuls que ha donat el nou telecabina Tristaina, inaugurat a finals de desembre. Poder tenir més persones "penjades" dins del giny permet que la capacitat màxima d'esquiadors que pot assumir l'estació passi de 3.200 a uns 3.700. A la vegada, ha permès augmentar les xifres de clients que pugen a la Coma sense esquiar i que consumeixen als punts de restauració. Tot plegat ha fet que hi hagi "una facturació més important" que l'any passat, ha celebrat el cònsol.

Pel que fa a les previsions del que queda d'hivern, i tot i el llarg període anticiclònic en què es troba immers Andorra, Mortés ha assegurat que la neu "es manté", també perquè se'n pot fabricar de cultiu. Amb tot, caldrà esperar si aguanta fins Setmana Santa, ja que aquest any cau a mitjans d'abril.

Choy lamenta que els personalismes facin ampliar el nombre de llistes

Mortés ha fet aquestes manifestacions en acabar el consell de comú, on ha parlat també de l'escenari que queda a la parròquia per a les eleccions generals del 7 d'abril, amb quatre llistes territorials. Ha exposat que el que decanta els vots, per sobre de tot, són les persones que lideren les llistes. "Els electors són molt intel·ligents i saben el que han d'escollir", ha manifestat.

Per la seva part, les conselleres de l'oposició Sandra Tudó i Eva Choy han donat el seu suport clar a la candidatura d'Acord (PS+Liberals). Tudó ha reconegut que amb tantes candidatures i partits "a tothom li ha costat tancar llistes" i que "s'ha trucat a molta gent" per proposar-los formar-ne part.

Choy ha opinat que no hi ha tantes ideologies a Andorra per a tants partits polítics i ha lamentat que aquests s'acabin formant a vegades per un tema de "personalismes". "Caldrà veure als programes si hi ha tanta diferència entre uns i d'altres", ha afegit.

Finalment, Tudó ha celebrat que el cens electoral d'Ordino hagi crescut un 10%, el que pot fer "créixer l'interès" per la parròquia en l'àmbit nacional.

stats