Societat 18/09/2020

Més gent a la muntanya, menys rescats

El grup especialitzat dels bombers duu a terme un menor nombre d'actuacions a l'estiu que l'any passat

Ana
1 min
Una imatge d'arxiu d'un rescat de muntanya a Rialb. / M.T.

Andorra la VellaEl Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (DPEIS) ha realitzat un total de 62 actuacions a l’estiu d’enguany, sis menys que el 2019 i la xifra més baixa des del 2015, quan es van situar en 48.

Segons les dades facilitades per l’executiu, en el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme sis recerques de persones, 26 de senderistes i 30 intervencions relatives a esports d’aventura.

Així mateix, es destaca que des del 2018, quan es van assolir la xifra màxima de 88 actuacions, s’ha registrat un descens progressiu en les intervencions del GRM en aquesta època de l’any. De fet, des del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments s’assenyala que, tot i que s’ha constat un augment de persones que han accedit a la muntanya al llarg d’aquest estiu, això no ha representat un increment dels rescats.

Finalment, en el que portem d’any, fins al 15 de setembre, el Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 110 actuacions.

stats